fbpx
openen van een bankrekening in thailandPraktische informatie 

Openen van een bankrekening in Thailand

openen van een bankrekening in thailandOp internet gaan veel verschillende verhalen de ronde over het openen van een bankrekening in Thailand. Waarom zou je dat als toerist eigenlijk doen? En hoe moeilijk is het?

Het openen van een bankrekening in Thailand: waarom zou je dat als toerist doen? Als je vaak op vakantie naar Thailand gaat, dan is het makkelijk om er een bankrekening te hebben. Je kunt weliswaar bij iedere ATM (geldautomaat) cash uit de muur trekken, maar bij de meeste banken rekenen ze per transactie een fee van 150 baht. In sommige gevallen is dat zelfs al 180 baht.

Openen van een bankrekening in Thailand levert voordelen op

Als je vier weken in Thailand verblijft, dan ontkom je er dus niet aan om een paar keer te pinnen. De kosten voor transactie neem je dan maar op de koop toe… Met het openen van een bankrekening in Thailand voorkom je dat soort extra kosten. En dat levert je toch al gauw een paar biertjes op.

Je kunt euro’s vanuit Nederland cash meenemen (maximaal 10.000 euro) en na aankomst bij een filiaal van jouw bank op je rekening storten. Vervolgens kun je kosteloos opnemen (in de provincie waar je je rekening hebt geregistreerd) en met je debit card betalen in veel winkels en restaurants. Erg handig dus, omdat je op die manier nooit veel cash op zak hoeft te hebben.

Is het ingewikkeld?

Hoe moeilijk is het openen van een bankrekening in Thailand? Dat verschilt nogal per bank en plaats waar je de rekening wilt openen. In Pattaya bijvoorbeeld kun je met een toeristenvisum al een rekening openen. Zelf heb ik dat een paar jaar geleden bij Kasikorn Bank gedaan. Je stapt een filiaal binnen met je paspoort en een adres. Dat kan ook van je hotel zijn, al is het de vraag of ze daarmee akkoord gaan.

Bangkok is een ander verhaal als het gaat om het openen van een bankrekening in Thailand. Met een toeristenvisum is dat bijna onmogelijk, tenzij je geluk hebt. Ik beschik over een jaarvisum en had naast mijn paspoort en visum bij Siam Commercial Bank ook een officiële brief van mijn school nodig.

Met alle benodigde documenten ben ik naar het dichtstbijzijnde filiaal gegaan en was het een half uurtje later allemaal geregeld. Je betaalt eenmalig 300 baht voor het gebruik van de debit card. Het voordeel van SCB is dat ze ook over een bijzonder prettige applicatie voor op je mobiel beschikken, waarmee je altijd en overal je saldo kunt checken.

Lees ook

%d bloggers liken dit: