F Pas op voor olifanten in Thailand - Hier is Thailand.nl
olifanten in ThailandFlora en fauna Uitgelicht 

Pas op voor olifanten in Thailand

Op sociale media worden vaak foto’s gedeeld, waarop olifanten in Thailand er liefelijk uitzien.  Alsof het knuffeldieren zijn. Dat zijn uiteraard niet. Ze zijn zelfs dodelijk!

Olifanten behoren tot de beroemde big five. Deze vijf diersoorten zitten in dit rijtje, omdat ze zonder enige reden een mens kunnen doden. Andere dieren doen dat om hun territorium te verdedigen of omdat ze honger hebben. Een olifant kan zonder enige aanwijsbare reden woest worden en aanvallen.

Zo werd er ooit in Mae Sot een echtpaar door een olifant aangevallen. Ze reden op de scooter toen ze het enorme beest in het Khun Khao Pawor National Park tegenkwamen. De olifant viel het echtpaar aan, de vrouw overleefde het niet.

Olifanten in Thailand

In Khao Yai National Park kun je tijdens een wandeling of een rit zomaar een olifant in het wild tegenkomen. Vooral als er jonge olifanten in de kudde zijn, dan is voorzichtigheid geboden. De olifanten voelen zich snel bedreigd en zullen altijd de aanval kiezen. Maar ook zonder jonge olifanten is het gedrag van een olifant onvoorspelbaar.

Tips

Stel dat je olifanten in Thailand in het wild tegenkomt. Hoe kan je dan zien of het beest in een goede bui is of dat je beter kunt maken dat je wegkomt? Hier wat tips:

  • Goede bui: De olifant wappert met zijn oren en zijn staart zwaait.
  • Je kunt de olifant benaderen, maar blijf zijn gedrag in de gaten houden. Hij geeft aan wanneer je te dichtbij komt.
  • Slechte bui: De oren van de olifant hangen stil, zijn lijf staat stil en stijf en zijn staart is naar boven gericht.
  • Ga dan weg. Heel langzaam. Niet te snel, want dat is voor de olifant een teken dat vlucht en zal hij aanvallen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: