fbpx
foto met aapjes in ThailandAchtergrond Ontdek Thailand 

Op de foto met aapjes in Thailand: doe het niet!

Hoe leuk is het om een foto met aapjes in Thailand op het strand op Facebook of Instagram te plaatsen? Doe hier niet aan mee, want het is niet zo leuk als het lijkt…

Wie weleens op een van de populaire Thaise stranden is geweest, herkent dit meteen. Een man komt langs met een schattig aapje op zijn schouder. Hij biedt je aan om ermee op de foto te gaan. Tegen betaling uiteraard.

‘Hoe leuk is dat!’, denk je bij jezelf. Maak op de foto met aapjes in Thailand is niet zo leuk als het lijkt. Het welzijn van deze dieren is namelijk belabberd.

foto met aapjes in ThailandIn juli dit jaar was het groot nieuws in Thailand: stropers die opgepakt werden vanwege fotoshoots met gibbon’s op Chaweng Beach op Koh Samui. Volgens de politie werden de beesten overgebracht naar een opvang niet ver van Phuket.

Maar wat blijkt nu: op Facebook dook een video op van dezelfde mannen op hetzelfde strand. Met dezelfde gibbon.

Triest verhaal

Het verhaal dat hier achter schuil gaat, is erg triest. Gibbons groeien namelijk niet op in gevangenschap. Zij worden op jonge leeftijd in de natuur gevangen. Om de baby te pakken, moeten de stropers de moeder afschieten.

Verder hebben deze beestjes maar een kort ‘werkleven’. Als ze 6/7 jaar oud worden, dan ontwikkelen ze tanden en worden ze agressiever. Met als gevolg: niet langer lief en schattig, maar in plaats daarvan worden ze afgemaakt. Terwijl het beschermde dieren betreft!

Ga dus niet op de foto met aapjes in Thailand, maar zoek ook geen ruzie met degene die met het beestje rondloopt. Het is vaak onderdeel van een criminele organisatie waarin het om geld draait. De (corrupte) politie doet er in veel gevallen ook niks aan.

Lees ook

%d bloggers liken dit: