Thaise bestemmingen rond de Andaman Zee dicht

Vervelend voor toeristen uit Europese landen die de komende maanden in Thailand neerstrijken. Ook de favoriete bestemmingen rond de Andaman Zee gaan dicht. Wel goed voor de natuur overigens. 

Tijdens het Thaise laagseizoen (dat is van mei tot en met oktober) worden veel Thaise natuurparken gesloten. Zo krijgen de natuur de kans om te herstellen van de schade die bezoekers hebben aangebracht.

En worden de inkomsten van de lokale bevolking niet te hard getroffen. Eerder werd ook al bekend dat Maya Beach op Koh Phi Phi dicht gaat. Half oktober openen de parken hun deuren weer.



De bestemmingen rond de Andaman Zee die op slot gaan zijn onder meer de Surin en Similan eilanden en Koh Lanta. Ook Koh Rok, Koh Ha, Koh Hin Muang laten geen bezoekers meer toe. Tijdens de sluiting wordt onderzocht hoe groot de schade precies is.

Protest

De lokale bevolking willen dat de autoriteiten de sluiting uitstellen tot 1 juli. Ze hebben veel te lijden gehad van de overstromingen in december en januari. Daarbij kwamen ruim negentig mensen om het leven.


De lokale toeristenbranche heeft zwaar te lijden gehad van deze ramp. Bezoekersaantallen bleven achter gebleven en ze hopen de komende maanden dat nog een beetje goed te maken. De kans is overigens klein dat de Thaise overheid mee gaat in deze redenering en de parken open laat. Half oktober openen de parken hun deuren weer.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.