Onweer op Koh Samui (video)

onweer op koh samuiHet kan in Thailand vreselijk spoken. Door de extreem hoge luchtvochtigheid zijn onweersbuiten vaak erg heftig en gaan gepaard met veel bliksemflitsen.

Een vakantieganger maakte een video van onweer op Koh Samui.

In Nederland kennen we onweersbuien die beginnen met een flits en eindigen met een klap en gedonder. In Thailand blijft het meestal bij lichtflitsen. Het zijn er extreem veel in een zeer korte tijd. Maar als het dondert, dan dondert het goed…Onweer op Koh Samui

Een vakantieganger vond dit bijzondere weerfenomeen een aanleiding om er met zijn camera op uit te trekken tijdens onweer op Koh Samui.

Hij ging naar Bangrak Beach op het noordelijk deel van het eiland. Daar zag hij een onweersbui met ontzettend veel lichtflitsen. Onweer op Koh Samui – en trouwens ook in andere delen van Thailand – komt het vaakst voor in de periode tussen het droge seizoen en het regenseizoen.

Broeierig

Je kunt het meteen merken als er onweer in aantocht is. Het wordt erg broeierig buiten. Na een paar meter lopen is je shirt al drijfnat. Het is wachten op de verkoeling. De enige vraag is: wanneer komt die? Meestal duurt het niet lang… En als de regenbuien dan vervolgens overtrekken, dan komt het water met bakken uit de hemel.

Het onweer gaat gepaard met veel flitsen en soms heftige donders. Een fantastisch verschijnsel om zelf te aanschouwen of om op video te bekijken.
Share This Post

Post Comment