Onweer in Bangkok, een avontuur

Het kan soms vreselijk tekeer gaan in de Thais hoofdstad. Het bliksemt dan onophoudelijk, het lijkt wel een oorlogsgebied. Het onweer in Bangkok wordt dan een avontuur.

De regen komt niet met bakken maar met containers uit de hemel, de straten staan in een mum van tijd blank. Dertig centimeter is vrij normaal.  Maar je hebt ook van de sluipende buien, die heel langzaam en geniepig komen.


Het begint al in de ochtend. Je kijkt op je digitale thermometer, 31 graden Celsius tien uur in de ochtend. Een normale temperatuur, zo lijkt het. Maar je bent al nat van het zweet voordat je er erg in hebt.

Heiig in Bangkok

Dan valt me op dat de stad omhult is in een mistige nevel. Meer dan anders. Ik kijk naar de lucht, maar kan nog niets vreemds ontdekken. Alleen dat de zon niet schijnt.

Een uurtje of wat later hoor ik de eerste donder. Nog ver weg, maar je ziet dat iedereen zijn oren spitst. Ik ga naar het dak van mijn appartement. Daar heb ik een mooi overzicht over de stad. In de verte zie ik al enkele donkere rakkers, maar het is nog niet duidelijk welke kant ze op gaan.

Sluipend nadert het onweer in Bangkok

Ik ga zitten in een ligstoel (ja, dat kan)  en sla het hele schouwspel gade. Het duurt zeker een half uur voordat ik de eerste druppels voel. Ik maak me uit de voeten, want ik weet hoe snel het kan gaan in Bangkok. Terug in mijn appartement duurt het ook niet lang voordat het gestaag begint te regenen. En dat doet het zeker drie kwartier. Heel af en toe een bliksemschicht en een klap.

Dan ineens een keiharde klap en de stroom valt weg. Dat betekent ook dat er geen airco is. Zit niks anders op dan de ramen maar tegen elkaar open te zetten en hopen dat het windje het werk van de airco overneemt. Maar zoals dat met deze buien gaat, opeens stopt de regen en valt ook de wind weg. De wolken blijven boven de stad hangen en het zal nog uren broeierig zijn.  Hopen dat de airco het snel weer doet.

One Comment - Write a Comment

  1. Dat filmpje slaat nergens op, zie nergens een bliksemschicht.

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.