Ontdek Noord-Thailand: Phitsanulok (video)

Voor wie wel eens de drukte van Bangkok wil ontsnappen en genieten van relatieve rust. Breng eens een bezoekje aan de noordelijke provincie en stad Phitsanulok.

Phitsanulok is een provincie in het noorden van Thailand. Het is er rustig, de provincie heeft slechts 900.000 inwoners. De provinciehoofdstad heeft dezelfde naam als de provincie, wat niet ongebruikelijk is in Thailand.


Phitsanulok ligt op ongeveer 380 kilometer van Bangkok en het grenst aan de volgende provincies en landen: Uttaradit, Laos, Loei, Phetchabun, Phichit, Kamphaeng Phet, Sukhothai. Je kunt vanuit Phitsanulok gemakkelijk dus tripjes plannen.

Phitsanulok stad

Phitsanulok stad heeft vele historisch bezienswaardigheden, kijk maar naar de video hieronder. Je kunt bijvoorbeeld naar het museum van een oud-militair die ook een aardige beeldhouwer is.

In het museum is een grote collectie van huishoudelijke artikelen tot landbouwwerktuigen te zien die een goed beeld geven van het dagelijkse leven van de mensen in het noorden van Thailand de afgelopen decennia.

Tegenover het museum heeft Ja Thawee een galerie met Boeddha afbeeldingen in allerlei soorten en maten. Maar je kunt ook naar het Sukothai Historical Park. Dat is een park met een groot tempelcomplex vol met Boeddhabeelden, op circa een uur rijden westwaarts met de bus vanaf Phitsanulok.

Op zaterdagavond is een van de hoofdstraten afgesloten voor verkeer en er komen allerlei kraampjes te staan met lokale handwerkproducten en allerlei etenswaren. ‘Thanon Deun’ zo heten deze lokale markten in de Thaise taal. Er zijn ook optredens te zien van traditionele en moderne Thaise dansen.

Video Phitsanulok

Je krijgt een betere impressie van wat Phitsanulok allemaal te bieden heeft door onderstaande video  te kijken:

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.