fbpx
ontdek krabiOntdek Thailand Rest van Thailand 

Ontdek Krabi: strandbestemming optima forma

In onze serie ontdek Thailand beschrijven we de populairste bestemmingen in dit prachtige land. We beginnen de reeks met ontdek Krabi, de strandbestemming bij uitstek.

Veel toeristen die in Thailand zijn geweest, zijn het er roerend over eens. Krabi is een van de mooiste plekjes in Thailand. In ontdek Krabi vertel ik je wat je er zoal kunt verwachten en welke plekken echt de moeite waard zijn om te bezoeken.
ontdek krabi

Ontdek Krabi

Om maar meteen te beginnen: Krabi is geen eiland, maar het ligt op het vaste land aan de Andaman Zee. Hier vind je lang uitgerekte stranden, mangrovebossen, wilde dieren en ga zo maar door.

Verreweg de meest populaire plek in Krabi is Ao Nang Beach. Hier vind je allerlei hotels, resorts, restaurants, winkeltjes etc. Het is dan ook de beste plek om te verblijven. Accommodaties zijn beschikbaar in allerlei prijsklasses: van low-budget tot lekker luxe.

ontdek krabiVanaf Ao Nang kun je de boot pakken naar Railay Beach. In mijn ogen is dit het mooiste strand. Dat is vooral te danken aan de rotsen van kalksteen.

Eilanden

Wist je trouwens dat Krabi de toegangspoort is naar de andere eilanden in de Andaman Zee? Wat te denken van Koh Phi Phi, Koh Lanta en Koh Yao Nai. Ontdek Krabi dus op een leuke manier: per boot. Voor 400/500 baht per persoon kun je gaan eilandhoppen.

Op onze informatiepagina over Krabi lees je veel meer over dit prachtige gebied. Onder meer hoe je er kunt komen en wat de beste reistijd is.

Ontdek Krabi dus met Hier is Thailand!

Lees ook