Ontdek Hua Hin: koninklijke badplaats van Thailand

In onze serie ‘Ontdek Thailand’ vervolgens we onze reeks met topbestemmingen in Thailand. Deze keer Ontdek Hua Hin, de badplaats met cachet aan de Golf van Thailand.

Als je Thailand zegt, dan denk je vooral aan de bounty-eilanden met het heldere water en kristalwit zand. Toegegeven, voor deze prachtige plaatjes moet je op de eilanden zijn.


ontdek hua hinEr zijn echter een paar badplaatsen op het vaste land die veel toeristen trekken. Pattaya, Rayong (in mindere mate) en Hua Hin. Het was de favoriete strandbestemming van de vorig jaar overleden koning Bhumibol, die hier zijn zomerverblijf had en er graag zijn vrije tijd doorbracht.

Daardoor verschilt Hua Hin ook van bijvoorbeeld Pattaya. Het is er veel netter. De straten zijn schoon en netjes onderhouden. Verder is het er een stuk rustiger. Er is wel wat nachtleven, maar dat staat in een schril contrast tot Pattaya of Phuket.

Ontdek Hua Hin

Hua Hin heeft weliswaar een langgerekt zandstrand, maar het is zeker niet het mooiste van Thailand. Wat maakt deze koninklijke badplaats dan wel zo leuk?

Het is vooral de gemoedelijke sfeer die er heerst. Heel relaxed. Elke avond is er een markt in het centrum, waar je lekker kunt rondneuzen en heerlijk kunt eten. Vooral de verse vis is een aanrader!

Een andere leuke markt is de Cicada weekendmarkt. Iets meer upscale dan de markt in het centrum en ook daar heerst een hele relaxte sfeer.

ontdek hua hinKhao Takiab

Verder kun je vanuit Hua Hin uitstapjes maken naar het Kraeng Krachan National Park, waar nog wilde olifanten rondlopen! Of ga naar Khao Takiab, de rots in de buurt van het plaatsje, vanaf waar je een schitterend uitzicht hebt over de stad.

Wil je een mooier strand? Zak dan af naar Pranburi, waar de stranden nog redelijk ongerept zijn in vergelijking met Hua Hin.

Op onze informatiepagina over Hua Hin lees je veel meer over deze koninklijke badplaats. Onder meer hoe je er kunt komen.

Ontdek Hua Hin dus met Hier is Thailand!

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.