Onontdekte Thaise cultuur: Phimai

PhimaiZe zijn zeer zeldzaam: stukjes onontdekte Thaise cultuur. En nu we er over schrijven… zal Phimai niet zolang meer als onontdekt meer gelden… 

Phimai ligt in het noordoosten van Thailand (ook wel bekend als de Isaan) op een kleine vijf uurtjes rijden van Bangkok, en op 60 kilometer van Khorat.

Bekend om zijn Historical Park, National Museum en Thailands oudste en grootste banyan boom, de Sai Ngam. De naam is vermoedelijk afkomstig van “Wimaya” (วิมายะ) , dat ‘Hemel op aarde’ betekent.Phimai

Ongeveer 800 jaar geleden, tijdens de hoogtijdagen van het Khmer-rijk, was Phimai via een 225 lange weg rechtstreeks verbonden met Angkor Wat, de beroemde tempel in Cambodja. En daardoor een belangrijke plek voor reizigers, kooplui en gelovigen die de tempel Prasat Hin Phimai bezochten.

De stad is rond deze tempel gebouwd. Net als Chiang Mai had Phimai stadsgrachten en muren. Delen zijn daarvan nog steeds terug te vinden. De Pratu Chai is de belangrijkste stadspoort. Dit is de uitgang  van de stad in de richting van Angkor.

Sai Ngam

De Sai Ngam is met zijn 350 jaar en ruim 1.3 km² oppervlakte de grootste en oudste banyan boom van Thailand. Deze majestueuze verschijning ligt op  ongeveer twee kilometer van het stadscentrum.  Via een bruggetje wandel je over de omringende vijver het eiland op en kun je via verschillende paadjes onder de vele luchtwortels en stammen van de boom doorlopen.

PhimaiInwoners geloven dat de banyan boom heilig is en speciale krachten heeft. Ze leggen er bloemenkransen en andere offers neer. Wil je dat zelf ook doen?  Tegenover de hoofdingang zijn  stalletjes je de bloemenkransen kunt kopen. Ook kun je hier lekker rondsnuffelen tussen de souvenirs.

Prasat Hin Phimai

Middenin het stadscentrum van Phimai vind je dit kleine National Park, waar je de prachtige ruïnes kunt bezoeken van de Prasat Hin Phimai: één van de best bewaarde Khmer tempels van Thailand. Prasat Phimat werd namelijk al in de 11de eeuw gebouwd.

Het woord Phimai staat als een inscriptie op een steen op de ingang aan de voorzijde en op veel andere gebouwen. Aangenomen wordt dat het woord Phimai verwijst naar een religieuze figuur of plaats.

Meteen rechts na de ingang staat een kleine souvenirshop met informatiepunt waar ze uitleg geven over het park en je een plattegrond kunt ophalen. Het Phimai National Park is geopend van 07:30 tot 18:00 uur en de entree bedraagt 100 bath.

 

Share This Post

One Comment - Write a Comment

  1. Prasat Hin Phimai is de enige Khmer tempel gebouwd in een boeddhistische bouwstijl en ligt, bij wijze van spreken, in mijn achtertuin.

    Reply

Post Comment