fbpx
Hua Hin Ontdek Thailand 

Ban Krut (video)

Ben je op zoek naar dat rust en dat ene stukje Thailand dat nog niet is ontdekt? Zoek niet verder. Ga naar Ban Krut.

Probeer je dit eens voor te stellen: Een ongerept stuk strand waar je voeten staan in wit poederachtige zand. Je kunt er uren lopen en niemand tegen komen. Heerlijk!

De beste maanden om het te bezoeken is november tot en met maart. Dan is het lekker zonnig en warm. April tot en met juli is het warmer en valt er van tijd tot tijd een bui. Tussen augustus en oktober heerst er de regentijd.

Rustiek en ontondekt

Ban Krut lig op zo’n zes uur rijden van Bangkok en een stukje zuidelijker dan de badplaats Hua Hin. Je kunt er ook met de trein komen, het rustieke stadje heeft namelijk ook een station. En uiteraard is Ban Krut ook met de bus of minibus bereikbaar vanuit de hoofdstad Bangkok. Ban Krut is ideaal voor iedereen die wil genieten van rust, natuur, lekker eten en de tropische temperaturen. De omgeving is te verkennen per scooter of per fiets.

Je kunt tegen een heel redelijke prijs een eenvoudig of wat luxueuzer hutje op het strand huren en er in alle rust een paar dagen vertoeven. Het strand is er prachtig en verlaten. Ban krut heeft verder een aantal restaurants, cocktail bars en een pizzeria.

Op de top van de berg ligt een paleis genaamd: Chedi Phakdi Paka vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht. Als de duisternis is gevallen zie je op zee de groene lichten van de vissersbootjes die op inktvis jagen.

Ban Krut wordt op vele manieren gespeld: Ban Krud, Ban Krood, Ban Kruit, Baan Krud, Ban Grud, Ban Kroot en Baan Grood. In Thaise leest บ้าน กรูด en dus is de meest logische vertaling Ban Krut. Vandaar dat we daar ook voor gekozen hebben,

Video Ban Krut

Lees ook