fbpx
Online Thaise treinkaarten boekenNieuws Uitgelicht Verkeer en vervoer 

Online Thaise treinkaarten boeken vanaf 1 februari

Met ingang van 1 februari kun je online Thaise treinkaarten boeken zonder dat je ervoor naar het station hoeft te rennen. Zo kun je nog beter van tevoren je reis plannen.

Handig bijvoorbeeld, als je met de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai wilt. Dit is een populaire route onder veel toeristen.Nu nog naar loket

Het is bijna niet meer voor te stellen, maar in Thailand moet je nog steeds naar het loket om kaartjes te kopen. Dat zorgt er soms voor dat je bijvoorbeeld in Bangkok op de eerste dag al je tickets gaat ophalen, terwijl je nog een paar dagen blijft.

Vanaf komende woensdag is dat verleden tijd. Dan kun je online Thaise treinkaarten boeken. Heel eenvoudig, via de website van de State Railway of Thailand.

Dat kan tot maar liefst 60 dagen voor de daadwerkelijke reis. Tot 2 uur van tevoren. Overigens dien je de tickets nog wel steeds uit te printen, aangezien screenshots niet worden geaccepteerd.

De website www.thairailwayticket.com ging in 2009 de lucht in, maar werd daarna offline gehaald. Vervolgens bleef het gesteggel doorgaan, tot in 2013 besloten werd om maar helemaal te stoppen met deze service.

Vier tickets per boeking

Nu, 8 jaar later, gaat het dan toch gebeuren.

Online Thaise treinkaarten boeken kan zowel in de Thaise als Engelse taal. Om een ticket te boeken, dien je jezelf op www.thairailwayticket.com of www.railway.co.th te registreren. Je kunt vier tickets per boeking bestellen.

De reserveringskosten liggen tussen de 20 en 40 baht, afhankelijk van welke klasse je boekt.

Je kunt online betalen met je creditcard. Annuleren kan zowel online als op de treinstations.Lees ook

%d bloggers liken dit: