F Online reisbureaus bieden vaak dure reisverzekering aan - Hier is Thailand.nl
dure reisverzekeringLaatste nieuws 

Online reisbureaus bieden vaak dure reisverzekering aan

Veel online reisorganisaties bieden een dure reisverzekering aan bij het boeken van een vakantie.  In veel gevallen ben je goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Op een dure vakantie is een paar honderd euro verschil geen uitzondering.

Dat blijkt allemaal uit onderzoek van Independer. Zij vergeleken de kosten van de kortlopende reisverzekering, met de kosten van doorlopende reisverzekeringen die door verzekeraars worden aangeboden. Het gaat hierbij om reisverzekeringen mét een dekking voor annulering.

Uit de analyse van Independer blijkt dat bij 15% van de meldingen meer dan 100 euro kan worden bespaard. Mensen die tóch een kortlopende verzekering willen, kunnen nog steeds besparen. Door deze uit te kiezen bij de verzekeraar zelf of bij een tussenpersoon.

Geld besparen

Opvallend is dat mensen vooral bij duurdere reizen onnodig veel premiegeld betalen voor de kortlopende reisverzekering, die hen wordt aangeboden door de reisorganisatie. Dat komt omdat de premie voor annulering wordt berekend als percentage van de totale reissom. Dit is niet het geval bij een doorlopende verzekering.

dure reisverzekering

“Juist omdat het zo onlogisch klinkt, beseffen weinig mensen dat ze geld kunnen besparen door voor een doorlopende reisverzekering te kiezen”, zegt Coen de Ruiter, algemeen directeur van Independer. “Wij vinden dat je mensen duidelijk moet informeren.

“Er valt meer te besparen: als je later in het jaar nog eens een weekje weggaat is je doorlopende reisverzekering gewoon nog geldig. Een kortlopende reisverzekering moet je gewoon weer opnieuw afsluiten en betalen.”

Kijk hier voor een volledig overzicht van verschillen tussen kortlopende en doorlopende reisverzekeringen.

 

Lees ook

%d bloggers liken dit: