fbpx
bus met russische toeristenNieuws 

Ongeval bus met Russische toeristen: 1 dode

bus met russische toeristenEen ongeluk met een bus met Russische toeristen in Thailand heeft vrijdag aan een van hen het leven gekost. Verder raakten 32 Russen gewond.

Het ongeval met de bus met Russische toeristen is het zoveelste in korte tijd. Eerder deze week knalde een touringcar nog op een metalen bovenbalk in Bangkok en begin dit jaar kwam een Belgische vrouw om het leven bij een verkeersongeluk in het noorden van Thailand.

Bus met Russische toeristen onderweg naar River Kwai

De bus met Russische toeristen was vanuit Pattaya – waar altijd veel Russen verblijven – in het oosten op weg naar de River Kwai in de provincie Kanchanaburi, in het westen van het land. De chauffeur, die het gebied niet goed kent, raakte de controle over het stuur kwijt, waarna het voertuig van de weg schoot en over de kop in de lager gelegen berm belandde.

In de bus zaten naast de chauffeur en een tolk 41 Russische toeristen. Een vrouw vond de dood. Van de gewonden zijn er twaalf slecht aan toe. Russische media melden dat er zes van hen in kritieke toestand zijn, vijf liggen er nog in coma. De buschauffeurs in Thailand maken vaak lange uren en raken daardoor vermoeid. Daarnaast is de staat van de wegen niet altijd even goed, waardoor het lastig anticiperen is voor chauffeurs in onbekende gebieden.

Lees ook

%d bloggers liken dit: