fbpx
vakantieland thailandPraktische informatie Uitgelicht 

Ongelukken houden toeristen niet weg uit vakantieland Thailand

Regelmatig komen er vervelende berichten uit Thailand. Daardoor lijkt het alsof het land gevaarlijker is geworden. Toch blijft de gemiddelde toerist zijn reis boeken naar vakantieland Thailand. 

Dat blijkt uit een stelling op onze Facebook pagina. Sommige vonden de vraag ‘onzinnig’ of ‘dom’. Een enkeling werd zelfs boos. Maar de  vergrote meerderheid die reageerden peinst er niet over om naar een ander land af te reizen. Vakantieland Thailand houdt het vertrouwen van de reiziger.

Vakantieland Thailand

Met al de ongelukken die er gebeuren, in het verkeer en op zee, is het niet te ontkennen. Een reis naar Thailand is niet zonder risico. Maar zoals iemand opmerkte, heb je zelf veel in de hand:

“Thailand is, als je je verstand erbij houdt, een veilig “exotisch” land. Maar het is lang niet zo veilig als het voor veel mensen voelt.”

Een ander stelt: “Ieder land kent zijn gevaren. Thailand is, denk ik, niet gevaarlijker dan heel veel andere landen. Alleen over veel andere landen horen wij niets. Mijn ervaring (niet alleen in Thailand, maar ook thuis) is dat als je je gezond verstand gebruikt, veel ongelukken te voorkomen zijn.”

Thuis in de tuin

En deze opmerking is ook raak: “Dan kan je nergens meer heen, ongelukken zijn niet landgebonden he. Wij zijn er vorig jaar ook heen geweest en ik kan het iedereen aanraden.”

“Laat je niet bang maken, want dat betekent dat je binnenkort alleen vakantie in je tuin gaat vieren totdat de schutting ineens omvalt. En je gaat nadenken of het wel veilig is om überhaupt buiten te lopen”

vakantieland thailand

Kortom, weet dat je in een ander land bent. Met andere gebruiken en andere cultuur. Blijf je ogen en je verstand gebruiken en je kunt een heerlijke vakantie hebben in Thailand. Zoals miljoenen al hebben gehad.

Lees ook