Ongeluk met jetski in Jomtien: Nederlandse vrouw gewond

Een Nederlandse vrouw is in de Thaise badplaats Jomtien gewond geraakt na een ongeluk met een jetski. De dader is in voorlopige hechtenis.

Het ongeluk vond plaats op het strand van Jomtien, een populaire badplaats in de buurt van Pattaya. Diverse toeristen zagen hoe de vrouw op het punt stond de zee in te lopen, waarna ze vol werd geraakt door een jetski die door een Thaise man werd bestuurd.


Door de klap vloog de vrouw terug het zand op. Zij werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis, waar verschillend letsel werd geconstateerd.

ongeluk met jetskiEen ooggetuige meldde dat het ongeluk met de jetski werd veroorzaakt door de Thaise man, die wel ‘erg hard’ met het vaartuig richting het strand kwam.

De 22-jarige bestuurder verklaarde zelf dat hij probeerde een andere toerist in zee te ontwijken, waarna hij dus met een flinke snelheid op de Nederlandse vrouw in vaarde.

Hij leende het vaartuig van een vriend en was zelf niet bevoegd om het te besturen.

De politie heeft hem meegenomen in afwachting van verdere straffen.

Kijk uit als je in zee gaat

Als je weleens op het strand in bijvoorbeeld Pattaya of op Phuket bent geweest, dan weet je dat een ongeluk met een jetski in een klein hoekje zit. Ze worden verhuurd aan toeristen (of in dit geval locals) zonder enige ervaring, met alle risico’s van dien. Hou hier dus rekening mee als je de zee in gaat en blijf goed om je heen kijken.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.