fbpx
Chiang Rai Ontdek Thailand 

Ondergewaardeerd Chiang Khong, de moeite waard

De meeste Thailand-reizigers beperken zich over het algemeen tot plaatsen die door de meeste toeristen ook bezocht worden. En dat komt vooral door een gebrek aan tijd: in een beperkte periode ‘moet’ men zo veel mogelijk bekijken.

Dat is op zich wel te begrijpen, maar ook wel jammer. Juist wanneer je afwijkt van de geijkte plaatsen, kom je maar al te vaak tot mooie ervaringen. Op plaatsen die tot nog toe naar mijn mening ondergewaardeerd zijn. Neem nu bijvoorbeeld Chiang Khong, gelegen in het oosten van de provincie Chiang Rai, aan de machtige Mekong rivier.

Overstap

Chiang Khong wordt door de meesten vooral gebruikt om de ‘overstap’ te maken naar Laos. De in 2013 geopende Friendship Bridge maakt het mogelijk om eenvoudig Laos in te komen en bijvoorbeeld Huai Xai te bezoeken.

Of wat te denken van de doortocht over de weg naar China. Daarnaast is Chiang Khong natuurlijk dé plaats om de (slow)boot te nemen richting Luang Prabang in Laos. De mensen die dat doen zien weinig of niets van Chiang Khong, laat staan dat ze de bijzondere sfeer ervaren.

Filmtheater

Neem de tijd om Chiang Khong nader te verkennen en het zal je verbazen. De sfeer is laidback, net zoals tal van bijzondere plaatsen in het noorden van Thailand. Veel houten huizen.

Ook wanneer je bijvoorbeeld het filmtheater bezoekt, de plaatselijke cinema, dan waan je je een aantal era terug. Geweldig om het theater binnen te komen en de oeroude vloeren te horen kraken, ook de trappen laten horen dat hier al vele filmkijkers je zijn voorgegaan.

Fietsen

De plaatselijke hotels en guesthouses voorzien over het algemeen in fietsen zodat je laagdrempelig Chiang Khong kunt verkennen. Lekker
op je gemak langs de rivier fietsen.

Let wel op met fietsen in het Thaise verkeer! De meeste mensen rijden hier aan de linkerkant van de weg. Met nadruk op de meesten… Dat betekent dat er ook wel eens iemand de andere kant van het asfalt gebruikt.

Even pauze bij een wel heel goede coffeeshop, Lao Coffee in de “hoofdstraat” is ook een aanrader. De inrichting is rustiek en de kwaliteit is super te noemen. Wat wil een mens meer tijdens de vakantie?

Tempels

Chiang Khong kent, naast de vele authentieke houten huizen en gebouwen, ook de nodige tempels. En dan is die fiets natuurlijk wel weer heel gemakkelijk. Een tempel die met de fiets niet te doen is, is Wat Phratat Jomjai.

Dit ligt op ongeveer 45 km van Chiang Khong, in de richting Thoeng / Chiang Rai. Deze tempel kenmerkt zich door de bijzondere galerijen om de tempel heen.  Het uitzicht van deze tempel, maar ook de nabij gelegen Wat Phratat Jomjor is absoluut de moeite waard.

Diner

En wat is nu beter dan lekker genieten van Thais eten in local restaurant met uitzicht op de Mekong? Bij restaurant Rim Khong Chiangkhong is het prima toeven.

De keuken biedt een variëteit van diverse vis- en vleesgerechten. Geniet van het eten, de drank en het uitzicht op de Mekong rivier waar altijd wat gebeurt.

Chiang Khong is wat mij betreft echt een aanrader om gewoon eens 2 of 3 dagen lekker te genieten van wat in Noord-Thailand zo gewoon is: slow life.

Lees ook