fbpx
olifantenmassages in thailandAchtergrond Uitgelicht 

Olifantenmassages in Thailand: doe hier niet aan mee!

olifantenmassages in thailandHet lijkt zo leuk: jezelf laten masseren door een slurf van een olifant. Maar olifantenmassages in Thailand zijn puur dierenleed.

Op YouTube staan diverse filmpjes waarop te zien is hoe toeristen in Thailand zich laten massageren door olifanten. Kijk maar eens naar de vakantieganger in onderstaande video. Op zijn ligbed op het strand laat hij zich masseren door twee jonge olifanten.

De beesten slaan hem zachtjes met hun slurven en zetten hun poot op zijn rug. Ach, wat lief he? Maar dat is het helemaal niet. Olifantenmassages in Thailand wordt vaak gezien als een unieke activiteit op vakantie.Beesten worden gemanipuleerd

Maar net zoals de ritjes op de rug van een olifant is dit iets wat ik in ieder geval erg afkeur. Waarom? Deze dikhuiden worden al op jonge leeftijd bij hun moeder weggehaald. Al gauw komen ze in trainingsprogramma’s terecht. Hier wordt hun geest gebroken.

Ze worden mentaal kapot gemaakt door ze op te sluiten in kleine kooien, uit te hongeren, niet of nauwelijks water te geven en zelfs te steken. De trainers weten de olifanten dan zo te manipuleren dat ze gehoorzaam worden en dus alles doen voor hun. Zoals het geven van olifantenmassages in Thailand.

Laat het links liggen

Voor toeristen ziet het er zo onschuldig uit en is het een unieke ervaring. Maar de verhalen die erachter schuil zijn, die zijn vaak gruwelijk. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar laat dit soort activiteiten met olifanten in Thailand links liggen.

Wil je toch iets met deze prachtige dieren doen? Ga dan een dagje naar Elephant Nature Park, niet ver van Chiang Mai. Daar worden olifanten opgevangen die eerder ook aan dit soort activiteiten hebben moeten meewerken. Ze kunnen in het park dan nog genieten van hun oude dag.
Lees ook

%d bloggers liken dit: