fbpx
olifanten in ThailandFlora en fauna 

Steeds meer olifanten in Thailand slecht behandeld

Dat olifanten in gevangenschap in Thailand over het algemeen geen prettig leven leiden, dat wisten we al. We besteden er regelmatig aandacht aan. Vreemd is het dan om te lezen dat steeds meer toeristen naar olifantenparken gaan!

Het aantal toeristen dat olifantenparken bezoekt in Thailand steeg met 30%, blijkt uit een onderzoek van dierenwelzijnsorganisatie World Animal Protection. In heel Azië is het slecht gesteld met mishandeling onder olifanten.Olifanten in Thailand mishandeld

Volgens het onderzoek van de dierenwelzijnsorganisatie wordt ruim 80% procent van de olifanten slecht behandeld of zelfs mishandeld.

De olifanten laten namelijk niet zomaar toe dat er op ze gereden wordt. Dat is niet hun natuurlijke manier van doen.

Ook het leven stilstaan of grappig doen voor een selfie wordt vaak met geweld aangeleerd. In Thailand leven zo’n 4.000 olifanten in gevangenschap, 2.500 olifanten lopen in het wild rond.

Hoe zie je dat?

Hoe kun je nu weten of een olifantenpark in Thailand te vertrouwen is of niet. Volgens de World Animal Protection is dat simpel. ‘Als je er op mag rijden of er een selfie nemen met een olifant, dan kun je er gif op in nemen dat de olifant is mishandeld.’

Is het een park waar de olifanten kunt bekijken, dan is het vaak in orde.

Wij stelden een lijst samen van vijf olifantenparken die te vertrouwen zijn, klik hier voor de lijst.

 

Lees ook