fbpx
Olifanten in Khao YaiLaatste nieuws 

Olifanten in Khao Yai National Park spotten

Als je van wildlife houdt, dan kun je ook in Thailand aan je trekken komen. Dit is zelfs de perfecte tijd om olifanten in Khao Yai National Park te bekijken. 

Een paar dagen geleden werd een kleine kudde olifanten in Khao Yai gespot. Ze waren rustig aan het wandelen, en toen ze de toeristen zagen die ze bekijken, werd het jong (dat ze bij zich hadden) netjes tussen de grote geklemd.  Olifanten doen er namelijk alles aan om hun kleintjes te beschermen.

Het was een magistraal gezicht, die kudde wilde olifanten. De parkbeheerder nam enkele tientallen foto’s, en zetten ze op zijn Facebookpagina. Zie hieronder.

Gevaar

Het is dus de perfecte tijd om erop uit te trekken om olifanten in Khao Yai te gaan spotten. Pas wel op. Want dit is niet zonder gevaar. Zoals ik al schreef, olifanten doen er alles aan om hun kalveren te beschermen.

Als je te dichtbij komt, zullen ze je aanvallen. Zonder enige waarschuwing vooraf. Het is maar de vraag of je de aanval van zo’n beest overleefd.


Blijf dus op geruime afstand en ben je bewust van het feit dat het park hun terrein is. Jij bent de gast. Lees hier meer tips over het benaderen van olifanten.

Als je deze tips ter harte neemt, kun je volop genieten van dit magistraal wezen. En neem er vooral ook foto’s van!

Lees ook

%d bloggers liken dit: