fbpx
off the road rond Chiang RaiUitgelicht 

Off the road rond Chiang Rai

Je neemt een keer een afslag die je niet kent en je bevindt je ineens in de bergen en wildernis. Je bent off the road rond Chiang Rai

Het leek een goed idee, een afslag nemen die mijn gids nooit eerder genomen had. En in eerste instantie bleef de weg normaal.

Maar na een paar kilometer werd die weg dirtroad en een uitdaging. Hotsend en botsend gingen we verder. We keerden niet om maar hielden stug vol. En wat werden we beloond.

We trokken met onze Jeep lookalike (Chevy pick-up) over steile wegen naar boven. Vaak heb ik gedacht dat de auto het niet zo redden. Een keer was dat bijna zo.

Glibberig en glad

We hadden een bergriviertje bewonderd en de weg omhoog was zo modderig en glad dat we maar net het afvalt bereikte. En dus weer grip op de banden hadden. Wat hadden we gedaan als dat niet gelukt was?

Als je off the road rond Chiang Rai gaat, dan val je van de ene verbazing in de andere. De uitzichten zijn adembenemend. En dan zijn de rijstvelden groen en nog niet geel. Dat gebeurt rond de oogsttijd.

Je komt piepkleine dorpjes tegen, waar de bewoners niet eens Thai spreken, maar het dialect van de AKA. Een etnische minderheid in Thailand die vaak in bergachtige streken woont.

Bewoonde wereld

Je waant door prachtige kleine beekjes, stopt bij pittoreske bergmeren. En al die tijd vraag je jezelf af of je de bewoonde wereld weer bereikt. Tegen de tijd dat het begon te schemeren, zijn we omgedraaid. We wilden hier niet rijden in het donker, want straatverlichting is hier niet.

Als je dit gaat doen, dan is het verstandig dat je een gids meeneemt, die een stevige auto tot zijn beschikking heeft en de omgeving goed kent. Ga dit niet doen met een huurauto of op een scooter.

Het was een fantastische ervaring. En niet alleen voor mij. Ook mijn gids ging verrukt naar huis. Hij had iets ontdekt wat hij nog niet wist. En wat hij nog niet gezien had.

Lees ook