fbpx
octave rooftop lounge and barBangkok Ontdek Thailand Uitgaan 

Octave Rooftop Lounge and Bar in Bangkok

Rooftop bars schieten in Bangkok als paddenstoelen uit de grond. Een van de populairste in de City of Angels heet Octave Rooftop Lounge and Bar.

Veel van deze rooftop bars zitten in de populaire gebieden van de stad, zoals Nana, Asok en Sathorn.

Octave Rooftop Lounge and Bar

Maar nu ook in andere wijken veel vijfsterrenhotels worden gebouwd, is het niet moeilijk om een bar op het dak van het gebouw te maken. Zo ook bij het JW Marriott Hotel in Sukhumvit Soi 57 in de trendy wijk Thong Lo. Deze bar heet dus Octave Rooftop Lounge and Bar.

octave rooftop lounge and barOctave Rooftop Lounge and Bar ligt op loopafstand van Thonglor BTS en bevindt zich op de 45ste verdieping van het gebouw. Neem de lift en beklim vervolgens met de trap het laatste deel omhoog. Je bevindt je ineens bovenin Bangkok en het uitzicht is dan ook fabuleus.

In de eerste plaats komt dat omdat je een zogenaamde 360 degree view op het dak van het gebouw hebt. Ofwel, je kunt dus 360 graden rondkijken zonder enige vorm van belemmering. Erg cool en uniek in Bangkok.

Ten tweede omdat dit hoge gebouw niet omgeven is door andere – en dus nog hogere – gebouwen. Daardoor heb je een vrij uitzicht en zie je niet alleen het drukke Asok tot en met Siam, maar bijvoorbeeld ook de Chao Phraya rivier.

octave rooftop lounge and bar

Drie verdiepingen

Zoals ik eerder al schreef, telt Octave Rooftop Lounge and Bar drie verdiepingen. Op de eerste verdieping kun je relaxen en genieten van je drankje en hier eventueel dineren.

Het is hier erg sfeervol en het is dan ook niet moeilijk om hier de hele avond te blijven hangen. Maar als je echt van het uitzicht wilt genieten, dan raad ik je aan om naar de balkonbar of de roof top te gaan.

De balkonbar van de Octave Rooftop Lounge and Bar is wat meer voor de feestgangers onder ons. Maar wees gerust: er staan hier ook stoelen waar je lekker kunt zitten en kunt genieten van het uitzicht.

Een rooftop bar bezoek je natuurlijk om het uitzicht. Dus als je de 360 degree view wilt combineren met een drankje, dan raden we je aan de ‘stairway to heaven’ te beklimmen. Relax of maak een dansje als de DJ plaatjes draait.

Happy hour

octave rooftop lounge and barZoals veel rooftop bars kent Octave ook de ‘Buy 1, Get 1 free’ actie van 17.00 tot 20.00 uur. Dit is ook de beste tijd om je avond te beginnen. Niet alleen vanwege het gratis drankje, maar ook omdat je Bangkok bij daglicht, tijdens zonsondergang en in de avonduren ziet.

Vooral de zonsondergang is fantastisch. De zon verdwijnt langzaam en Bangkok verandert in een stad van miljoenen lichtjes.

Hoe zit het dan met de prijzen voor een drankje? Een lokaal biertje kost 170 baht, terwijl een cocktail begint bij 320 baht. Liever geen alcohol? Ga dan voor een mocktail. En vergeet niet om van het uitzicht te genieten. Je krijgt er geen genoeg van!

Lees ook

%d bloggers liken dit: