fbpx
de ochtendmist van Khao Pok lokRest van Thailand Uitgelicht 

De ochtendmist van Khao Pok Lon

Uiteraard kom je naar Thailand voor het fijne klimaat en de warme temperaturen.  Maar neem ook wat warmere kleren mee. Zo hoef je de adembenemende ochtendmist van Khao Pok Lon niet te missen! 

Vooral tijdens de ‘Thaise winter’ is dit prachtig schouwspel elke ochtend te bewonderen in de Nakhon Chum Valley in de provincie Phitsanulok. Het beste te bekijken tussen 07.00 en 09.00 in de ochtend. Zorg dat je op tijd bent! Rond acht uur begint de mist op te lossen en worden de rode toppen van de bergen van Khao Pol Lon zichtbaar.

Khao Pok Lon

Deze plek wordt steeds populairder, ook onder de Thai zelf. Vandaar dat de lokale autoriteiten flinke verbeteringen hebben aangebracht. De drie kilometer lange weg ernaar toe heeft een opknapbeurt gehad. Ook het uitkijkpunt zelf is onder handen genomen.

Je kunt er ook de nacht verblijven, kosten zijn ongeveer 450 baht (11 euro) per nacht. Je krijgt dat een ontbijt en avond eten in Thaise stijl erbij.
de ochtendmist van Khao Pok lok

Koud

Maar zoals gezegd: kleed je warm aan! De temperatuur wil dalen tot een frisse 15 graden. En op hele koele ochtenden haalt het kwik niet eens de tien graden. Wel even lekker, als je al een tijdje in het Thaise broeierige klimaat vertoeft.

Heb je foto’s van die prachtige showspel? Deel ze met ons!

Lees ook