fbpx
Noord-ThailandChiang Mai Uitgelicht Video's 

Noord-Thailand: voor ieder wat wils (video)

Noord-Thailand is voor veel toeristen het hoogtepunt van Thailand. Hier komen veel dingen samen: tempels, cultuur, bergen en adembenemende uitzichten.

Chiang Mai is natuurlijk de trekpleister in Noord-Thailand. De meeste vakantiegangers die naar Thailand gaan, doen deze stad ook voor een paar dagen aan. Het is ook een van onze favoriete steden in het Land van de Glimlach.

Noord-ThailandMaar Noord-Thailand biedt veel meer. Denk aan die andere stad: Chiang Rai. Of de Gouden Driehoek op de grens met Myanmar en Laos.

En natuurlijk de bergvolkeren die tweehonderd jaar geleden vanuit het toenmalige Birma naar Thailand zijn gekomen en tot de dag van vandaag nog steeds zo leven.

Noord-Thailand doe je niet in een paar dagen

Al deze cultuur wordt afgewisseld met een prachtig landschap dat zich kenmerkt door bergen en bossen. In de regel is het in deze regio’s ook wat koeler dan in de rest van het land. Hierdoor trekken ook veel Thai vaak naar het noorden om daar verkoeling te zoeken. Vooral in de periode van november tot en met februari koelt het hier ’s nachts lekker af.

In de onderstaande video zie je de hoogtepunten van Noord-Thailand. Er is zoveel te beleven en te doen, dat je aan een paar dagen in het noorden van Thailand niet genoeg hebt. Lekker met de trein van het mooie landschap genieten, badderen met olifanten (vanzelfsprekend niet het rijden op deze beesten) en ga zo maar door. In onze beleving is Noord-Thailand het leukste en mooiste gebied van het land.

Lees ook

%d bloggers liken dit: