fbpx
Ontdek Thailand Pattaya 

Nong Nooch Tropical Garden (Pattaya)

Zoiets als Nong Nooch Tropical Garden heeft u nog nooit gezien. Een prachtig ontworpen tropische botanische tuin op een oppervlakte van maar liefst 2 km². Je kunt er een verzameling van vele soorten planten zoals orchideeën, palmbomen en cactussen.

Maar dat is niet alles: In Nong Nooch Garden worden ook diverse optredens verzorgd zoals traditionele Thaise dansen, dierenshows, vechtsporten en een Thais antiek huis. In het park ligt een meer waarop je kunt waterfietsen. Verder heeft Nong Nooch Garden nog een kleine dierentuin met daarin een bijzondere vlindertuin.

Historie

Aanvankelijk lag het in de bedoeling om op het aangekochte grondstuk een fruitplantage aan te leggen, maar het werd dus een tropische tijd die in 1980 zijn deuren openden. De tuin is in de loop der jaren uitgegroeid tot een waar lustoord.  En dan hoef je echt geen tuinfreak of -kenner te zijn om van de werkelijk schitterende aangelegde tropische tuin te kunnen genieten.

Makkelijk bereikbaar

Vanuit Pattaya worden door vrijwel alle reisbureaus dagelijks excursies naar Nong Nooch georganiseerd, maar je kunt er ook gemakkelijk op eigen houtje heen. Zelfs op een brommertje is het gemakkelijk te doen.

Als je vanuit Pattaya de Sukhumvit Road richting Rayong volgt zie je Nong Nooch na ongeveer 18 kilometer aan je linker hand. Je kunt natuurlijk ook een songteaw (kleine open bus) nemen. Die rijden er regelmatig naar toe.

Openingstijden: dagelijks van 08.00u tot 18.30u. Meer informatie is te vinden op de (Engelstalige) website van Nong Nooch

Video Nong Nooch Tropical Garden

Lees ook

%d bloggers liken dit: