fbpx
Nong KhaiOntdek Thailand Rest van Thailand 

Nong Khai, springplank naar Laos

Nong Khai, gelegen aan de Mekong-rivier, is een slaperig stadje in de Isaan dat voornamelijk als springplank naar Laos dient.

Nong Khai ligt Noordoost-Thailand, beter bekend als de Isaan. Nong Khai is hoofdstad van de provincie Nong Khai en het district Nong Khai. De stad telde in 2000 bij de volkstelling bijna 60.000 inwoners.

Nong Khai ligt op slechts 24 kilometer afstand van de Laotiaanse hoofdstad Vientiane. Het is zo rustig dat zelfs de winkeliers en handelaren in de stalletjes niet de gewoonte hebben om  luidkeels  hun waren aan te prijzen.

Te zien en te doen

Die zijn op de vingers van een hand te tellen:

Aan de rivier ligt een leuke markt met spulletjes uit heel Zuidoost-Azië, maar voornamelijk Laos uiteraard. Sinds de Friendship-Bridge in 2007 werd gebouwd is Nong Khai een belangrijke handelsplaats geworden, en ook een plek waar vele expats en pensionado’s  neerstrijken om hun ‘visa-run’ te maken voor het verlengen van hun visum.

Nong Khai

Ook is er een behoorlijke expat-gemeenschap, die elkaar voornamelijk treft bij de “Danish Baker” Hier kan men genieten van een goed glas bier, uitstekende Thaise en westerse gerechten en aangenaam converseren met andere westerlingen

Er zijn wel wat meer uitgaansmogelijkheden, voornamelijk van lokale aard, maar veel valt er niet te beleven. Ook toeristen ziet men er weinig; die er al zijn blijven hier hooguit twee dagen, en ze komen voornamelijk vanwege de korte afstand naar Vientiane.

Excursies

Er zijn enkele interessante  Boeddhistische tempels  te zien en op enige afstand van Nong Khai is er het tempelpark Sala Kaew Ku (soms ook wel Wat Khaek genoemd) met de meest uitzinnige mythologische beelden, gemaakt door een monnik. Is wel zeker de moeite waard om te bekijken.

Ook loont het om voor ’n dag een tuk-tuk te huren en vanaf Nong Khai in westelijke richting langs de rivier te rijden en een aantal dorpjes te bezoeken.

Nong Khai

Hotels en Guesthouses

Het Mutmee Guesthouse (prijzen variërend van 90 Bath per bed op een slaapzaal tot 690 Bath voor een double room met airco, douche en veranda) is nogal bekend, ook door z’n restaurant aan de Mehkong (aanbevolen), maar er zijn meerdere aan de rivier gelegen guesthouses en eetgelegenheden waar het aangenaam toeven is.

Uit het Royal Mehkong Hotel (vlak naast de Friendship brug) zijn wij gillend weggevlucht (zie onze recensie in de hotel-sectie van Greenwood Travel). Het Nong Khai Grand (een Mercure/Accor hotel) was echter prima. Hoe er te komen

Hoe naar Nong Khai?

Vanuit Bangkok (Hualamphong Station) is er een rechtstreekse treinverbining met Nong Khai, de rit duurt ca. 10 uur. Je kunt ook met de bus. Dan ga je vanuit Bangkok naar Udon Thani/Nong Khai met de Northern and Northeastern Bus. Bussen vertrekken vanaf Mo Chit in Bangkok

Vanuit Bangkok kuntje vliegen met Thai Airways naar Udon Thani. Vanuit Udon Thani is het zo’n 3 kwartier per taxi naar Nong Khai. Maar per lokale bus kan natuurlijk ook. Op het vliegveld van Udon Thani staan ook minibusjes klaar die meerdere personen tegelijk naar de hotels van Udon Thani en verder brengen.

Video Nong Khai

Lees ook

%d bloggers liken dit: