Nog steeds overstromingen in Thailand

overstromingenDe berichtgeving over de overstromingen in Thailand is de laatste dagen minder intensief dan daarvoor. Toch staan er nog steeds veel gebieden in het land onder water.

Het gaat hier om de provincies Lampang, Nakhon Ratchasima, Chachoengsao (niet ver van Bangkok) en Chon Buri (waar ook Pattaya) onder valt.


Afgelopen weekend was ik zelf in Pattaya en op de weg terug passeerde ik het industriegebied Amata Nakhon.

Overstromingen: fabrieken ondergelopen

Wat mij opviel was de grote hoeveelheid water op de stukken land. En wat ik al dacht wordt vandaag bevestigd: 80 fabrieken zijn hier onder water gelopen. Ondanks dat er water in de fabrieken staat, zijn ze toch nog steeds in bedrijf. Inmiddels zijn er pompen geplaatst om het water te verwijderen.

Ook vanuit Chachoengsao komen berichten over overstromingen. Maar liefst 10 kilometer van de snelweg 3245 staat onder water, tot een hoogte van 60 centimeter. De districten Ratchasan en Bangkhla staan overigens al onder water.

Lampang en Ayutthaya

Niet alleen rond Bangkok zijn er dus overstromingen gemeld, ook in het noorden van Thailand houden bewoners de voeten niet droog. Maar liefst 20 dorpen in Lampang liepen onder water. Meer dan 100 gezinnen zijn getroffen, 1.000 rai land staat onder water en een aantal wegen is onbegaanbaar. De autoriteiten hebben inmiddels politie en soldaten naar het gebied gestuurd om te helpen.

In Ayutthaya is gisteren een grote schoonmaak gehouden nu het water verder is gezakt. Ook vanuit Bangkok zijn er de afgelopen dagen geen berichten meer verschenen over overstromingen. Voor de inwoners is het te hopen dat het zo blijft en dat hen de ellende van 2 jaar geleden bespaard blijft.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.