fbpx
no escapeFilms en video's Nieuws 

No Escape toch niet geband in Thailand

no escapeDe film No Escape mag wel worden in de Thaise bioscopen, zo meldt Khao Sod English. Eerder waren er geruchten dat de film geband zou zijn in Thailand.

In een eerder stadium was voor de film No Escape namelijk de titel ‘No Coup’ bedacht. Coup, Thailand… Je raadt het al. De Thaise overheid bekeek het uiteindelijke resultaat en verbood vervolgens de film. Althans, dat was het gerucht. Maar dat wordt nu dus ontkracht.

In Thailand gedraaid

Het verhaal gaat over een Amerikaanse familie die op de vlucht slaat na een staatsgreep in een niet nader geïdentificeerd land in Zuidoost-Azië. De film mocht weliswaar worden opgenomen in Thailand, onder voorwaarde dat niet op zou vallen dat de beelden ook in het land waren gedraaid.

Een bron vertelt dat er voorzorgsmaatregelen werden genomen tijdens de opnamen. “Borden die in beeld kwamen werden op z’n kop gedraaid.” Dat is weer iets typisch Thais. Alsof je dan nog niet weet dat de beelden in Thailand zijn opgenomen.

Weet je nog het vliegtuig van Thai Airways dat bijna twee jaar geleden van de baan schoof op Suvarnabhumi Airport? Het logo op de staart werd meteen zwart geschilderd, zodat niet herkenbaar zou zijn dat het om een toestel van de nationale Thaise luchtvaartmaatschappij ging… Dit is dus net zoiets.

Niet de eerste keer

Na het zien van No Escape leek het er dus op dat de Thaise autoriteiten de film zouden verbieden. En zou Thailand zich weer eens van zijn beste kant laten zien. Het zou overigens niet de eerste keer zijn geweest dat een film verboden wordt in de Thaise bioscopen. Ook wordt er regelmatig censuur gepleegd tijdens te heftige scènes in een film.

In de thriller No Escape schitteren sterren als Owen Wilson en Pierce Brosnan.

Lees ook