fbpx
Bangkok Eten en drinken Ontdek Thailand 

Nihonmachi: een Japans dorp in Bangkok

Nihonmachi, Japans voor stad, is een vrij groot winkelcentrum dat net ligt achter het populaire K – Village op Sukhumvit 26. Hoewel het Japanse cultuur betreft, is het zeker een bezoekje waard. 

Om de ingang te bereiken, moet je door een typisch Japanse rode poort. Die poort zet de toon voor het hele gebied. De winkels hebben er alles aan gedaan om je het gevoel te geven dat je in een Japans dorp in Bangkok bent.

Nihonmachi

Nihonmachi is de meest aantrekkelijke van de drie bekende Japanse centra van Bangkok. De twee andere zijn Soi Thaniya in Silom en Nihon Mura ook op Sukhumvit Road. Soi Thaniya heeft wel veel goede Japanse restaurants, maar wordt overschaduwd door de te veel sexy meisjes (Thaniya is in Patpong).
Nihon Mura op Thong Lor Soi 13 heeft veel Japanse restaurants, winkels, karaoke, massagesalons en een veel kleiner winkelcentrum.

Eten in Nihonmachi

De restaurants zijn casual ingericht, aantrekkelijk en zeer overtuigend. Als gast eet je op de vloer of rond tafels gemaakt van kratten, met vintage speelgoed en posters als decoratie. Japanse pannendaken boven het aanrecht, de traditionele vlaggen met Kanji karakters en rode papieren lantaarns met vermelding van hun handel maken het helemaal af.

Net als in Japan is elk restaurant gespecialiseerd in een bepaald soort voedsel.

Het restaurant Nagiya is het meest populair, het kan echt druk worden in het weekend. Reserveren is dan geen overbodige luxe. Op de begane grond kun je eten rond normale tafels, op de tweede verdieping zit je op de vloer, de traditionele Japanse manier.

Het eten in Nagiya is goed, maar het restaurant kan erg luid worden. De obers en serveersters vinden het leuk de gasten op de traditionele manier te begroeten. Het luide ‘Irashaimase’, betekent welkom in onze winkel. In Japan werkt het, hier is het gewoon erg luid en storend.

Andere restaurants in het Japans Dorp

Yakiniku Tan is een ogenschijnlijk bescheiden BBQ restaurant gelegen op de begane grond.  Laat je niet misleiden door de eenvoud van de inrichting, het vlees dat hier geserveerd wordt is van de hoogste kwaliteit. Er is geen fancy aankleding nodig, gewoon simpel tafels met zeer efficiënte grill apparaten ingebed in de tafel. De ventilatie boven de grill is perfect. Yakiniku Tan serveert een verrassend grote keuze of gesneden rundvlees van Japanse oorsprong.

Nirai Kanai is nog Japanser in geest en design dan de andere restaurants. Okinawa is de bron van  inspiratie voor de gerechten, de onmiskenbare muziek en het pannendaken. Het personeel draagt de traditionele Yukata outfit en verwelkomt je graag met Irashaimase, maar in een meer afgezwakt variant. Het menu biedt een ruime keuze van gegrilde gerechten, spiesjes, sushi en een aantal echte Okinawa specialiteiten.

Het Japans dorp in Bangkok, Nihonmachi is zeker een succes. Zo zeer dat er steeds meer Japanse restaurants zijn gestart begonnen buiten de grenzen van het ‘dorp’. Nihonmachi een leuke plek voor Japanse fijnproevers, een geweldige plek om vrienden te ontmoeten. Het brengt je echt naar Japan, zonder te vliegen.

Openingstijden : 10.30-22.00 uur

Adres : 115 Soi Sukumvit 26 , Sukumvit Road Khlong Tan , Khlong Toei.

BTS : Phrom Phong Station.

Lees ook

%d bloggers liken dit: