fbpx
nieuwe thaise immigratiekaartAchtergrond Uitgelicht 

Nieuwe Thaise immigratiekaart: hoe vul je die in?

Sinds een jaar is er een nieuwe Thaise immigratiekaart in omloop. Deze kaart zorgt voor nogal wat verwarring onder reizigers die naar Thailand vliegen.

Onderweg naar Thailand reikt de stewardess je de arrival- en departure card uit die je voor aankomst dient in te vullen. Voorheen verliep dit voor de meeste reizigers probleemloos.

Maar sinds een paar maanden is er een nieuwe Thaise immigratiekaart in omloop. Deze is kleiner dan de voorganger en daardoor makkelijker in je paspoort te bewaren.

nieuwe thaise immigratiekaart Echter, doordat het formaat kleiner is, heb je dus ook minder ruimte om zaken in te vullen. Daarom is het verstandig om deze vakjes zo optimaal mogelijk te benutten.

Ik help je bij het invullen van de nieuwe Thaise immigratiekaart.

Laat ik zeggen dat 90 procent voor zich spreekt. Ik haal er dus alleen de zaken uit die wat onduidelijk zijn.

De arrival card

Bij Residence vul je jouw huisadres in. Dus je straat, huisnummer en postcode achter Residence, dan de woonplaats en tot slot het land waar je woont. Vul dit in kleine blokletters in, want je zult merken dat de ruimte erg beperkt is.

Dan Address in Thailand: hier hoef je alleen maar de naam van je hotel of hostel in te vullen en dus niet het hele adres.

Daaronder vul je jouw eigen telefoonnummer en e-mailadres in, waarna je het formulier ondertekent.

De achterzijde

Hier spreken de meeste velden voor zich. Bij ‘Type of flight’ kies je altijd voor schedule. From/Port of embarkation betekent de plek of stad waar je op het vliegtuig bent gestapt.

Vlieg je vanaf Schiphol, dan vul je Amsterdam in. Als je vanaf Düsseldorf of Brussel vliegt, dan schrijf je dit op.

Bij Next City/Port of disembarkation vul je de volgende bestemming in. Verblijf je de eerste avond in Bangkok? Dan vul je Bangkok in.

Of welke andere stad dan ook waar je jouw eerste avond doorbrengt.

Als je onderweg nog vragen hebt over de nieuwe Thaise immigratiekaart, dan kun je dit natuurlijk ook aan de steward of stewardess vragen. Zij helpen je graag met het invullen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: