fbpx
don mueang shuttlebussenUitgelicht Verkeer en vervoer 

Nieuwe Don Mueang shuttlebussen zijn een succes

don mueang shuttlebussenDe nieuwe Don Mueang shuttlebussen zijn een groot succes. Dat concluderen de Thaise autoriteiten al na de eerste 5 dagen.

Vorige week schreef ik al over de nieuwe Don Mueang shuttlebussen A3 en A4 bovenop de al bestaande lijnen A1 en A2. Als ik via het tweede vliegveld van Bangkok vlieg, dan neem ik altijd A1 vanaf Mo Chit BTS.
Lijn A3 gaat via het vliegveld naar Lumpini Park en A4 eindigt uiteindelijk bij Sanam Luang – niet ver van het Grand Palace.

Meer dan 4.500 passagiers

Tijdens de eerste 5 dagen vervoerden de nieuwe Don Mueang shuttlebussen in totaal 4.506 reizigers. Daarvan namen er 2.350 de A3-lijn, terwijl 2.156 gebruik maakten van nummer A4.

Don Mueang Airport is vooral populair onder toeristen die binnen Thailand vliegen. Vrijwel alle budgetairlines vertrekken vanaf het oude internationale vliegveld.

Ook shuttlebussen vanaf Suvarnabhumi?

Er zijn overigens ook plannen om shuttlebussen te laten rijden van en naar Suvarnabhumi Airport. Een woordvoerder van BMTA spreekt van routes naar Khao San Road en Sanam Luang en naar Ekkamai en Hua Lamphong.

Vooral die laatste 2 bestemmingen zijn interessant. Ekkamai is een belangrijk busstation met verbindingen naar onder meer Pattaya en Koh Chang. Hua Lamphong is het centraal station van Bangkok, vanaf waar onder meer de nachttrein naar Chiang Mai vertrekt.

Lees ook