fbpx
toeristenvisumOntdek Thailand 

Nieuw toeristenvisum beschikbaar vanaf november

toeristenvisumHet Thaise Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd dat een nieuw multiple entry toeristenvisum verkrijgbaar is vanaf 13 november van dit jaar.

Via de Facebookpagina van het ministerie werd het nieuws wereldkundig gemaakt. “Thailand komt op korte termijn met een nieuw multiple entry toeristenvisum om de aanstaande ASEAN-gemeenschap te faciliteren en om het toerisme in Thailand een boost te geven.”Negatief in het nieuws

Vooral dat laatste is hard nodig, want de recente bomaanslag in Bangkok, de staatsgreep van vorig jaar en de al decennia lange politieke onrust hebben een negatieve stempel gedrukt op het Thaise toerisme.

Op dit moment kun je als toerist zijnde verschillende soorten toeristenvisa krijgen (variërend van 60 dagen tot 180 dagen maar met een beperkt aantal entries), maar een multiple entry toeristenvisum met een geldigheid van 6 maanden bestaat nog niet. Daarnaast is het een zogenaamd multiple entry visum, waardoor je dus onbeperkt Thailand in mag zonder een zogenaamd re entry permit te hoeven halen.

Ideaal voor backpackers of andere toeristen die een paar maanden door Zuidoost-Azië gaan reizen en Thailand als uitvalsbasis gebruiken. In Thailand kun je eenvoudig een visum aanvragen voor Myanmar en ook uitstekend vliegen naar Laos, Cambodja en Vietnam. Maar ook voor mensen die een langere tijd in Thailand willen verblijven (overwinteren) is dit goed nieuws.

Aanvragen in ander land dan Thailand

Volgens het ministerie kan iedere buitenlander het nieuwe toeristenvisum aanvragen, dat dus vanaf 13 november beschikbaar komt. Dat dient uiteraard op een consulaat of een ambassade in een ander land aangevraagd te worden. In Nederland kun je dat doen op de Thaise ambassade in Den Haag of op het consulaat in Amsterdam.

Het toeristenvisum kost 5.000 baht (omgerekend zo’n 125 euro) en je kunt er tot 60 dagen na aankomst mee verblijven in Thailand. Daarna zul je het land uitmoeten. Met de lage ticketprijzen van tegenwoordig is dat niet zo’n probleem meer.Lees ook

%d bloggers liken dit: