Thaise Ngorn Park Hang Nak voor een gezonde work-out

Ngorn Park Hang Nak is een nationaal park in de provincie Krabi vlakbij Ano Nang, het beroemde strand waar zoveel toeristen voor komen. Sportieve toeristen gaan naar het Thaise Ngorn Park Hang Nak voor een gezonde work-out.

Een klimtocht als afwisseling van het strandleven wordt steeds vaker een activiteit in de vakantie. Het hele jaar bezig met je conditie en op vakantie niets doen, dat willen veel mensen niet.

Het Hang Nak nature trail zoals het wordt aangekondigd is een bijna vier kilometer lange tocht door de bossen en jungle. Het is niet zo zeer een enorm hoogteverschil, maar vooral de prachtige uitzichten die mensen trekt naar Ngorn Park Hang Nak.Ngorn Park Hang Nak voor een gezonde work-out

De hiking of wandeltocht begint beneden op het parkeerterrein. Er is een waterval en het is een plek voor de minder sportieve achterblijvers om zich te vermaken terwijl de jonge goden de weg naar boven zoeken. Dat zoeken valt wel mee de tocht wordt goed aangegeven met veelal hand geschilderde borden.

De tocht is een uitdaging vooral door de temperatuur maar zeker niet levensbedreigend. Verstandig is wel om een beetje vroeg aan de tocht te beginnen en te profiteren van de koelte in de ochtend. Het pad is behoorlijk uitgesleten en makkelijk te volgen.

Het is er niet vergeven van buitenlandse toeristen, het is nog een beetje een onontdekt pareltje in de provincie Krabi.

Van uitzicht naar uitzicht

Gedurende de tocht is er van alles te zien met als eerste een fantastisch uitzicht op 2,5 kilometer. Je krijgt een pracht uitzicht over de bossen en de jungle richting de oceaan. Met een beetje geluk qua weer zie je de opvallende lei-stenen eilandjes liggen in Tubkaak Bay waar tussen het goed kajakken is.

Iets verder moet je een keuze maken of je naar de top wil of naar de waterval. De waterval klinkt uitnodigend, maar bestaat meestal niet meer dan uit een sporadisch druppelend stroompje. Dat is dan nog in de regenperiode. Gelukkig is het maar een 200 meter van de kruising maar het is verspilde energie, dus op naar de top.

Dichterbij de top vind je met een beetje geluk gele vleesetende planten. Ze jagen niet op je getrainde kuiten, maar op voorbij vliegende insecten.

De laatste paar honderd meter kosten je de meeste tijd. Niet dat ze moeilijk te belopen zijn, maar het schiet niet op het ene na het andere prachtige doorkijkje dat doet je stoppen om te genieten.

Boven aan de top van Ngorn Park Hang Nak wandeltocht ben je op 500 meter boven zeeniveau. Met helder weer ben je verzekerd van een wijde blik in de richting van Surat Thani en de stranden van Ao Nang en Noppharat Thara. Omgekeerd is de Hang Nak bergtop vanuit het dal ook duidelijk te herkennen en van ver te zien.

Voorbereiden voor de tocht

Neem minstens 2 liter water mee per persoon om je dorst te lessen. De 3,7 kilometer lange tocht naar boven duurt in principe zonder stops een 2 uur. Hoewel de wandeltocht veilig is, zorg wel voor goed schoeisel. Verstandig verder is wat muggenspray of deet mee te nemen. Ook voor noodgevallen een zaklamp en een telefoon.

Verstandig is om je tocht aan te melden bij je hotel en een nummer achter te laten dat ze kunnen bellen wanneer je niet op tijd terug bent.

Share This Post

Post Comment