fbpx
nepartikelen uit thailandPraktische informatie Uitgelicht 

Nepartikelen uit Thailand: wat mag je meenemen?

Nepartikelen uit Thailand zijn leuke souvenirs die je mee terugneemt naar Nederland. Voor je broertje, zusje, vader, moeder of wie dan ook. Maar wat mag je meenemen?

Je gaat op vakantie naar Thailand en je startpunt is Bangkok. Op internet heb je gelezen over de vele namaakartikelen die je er kunt krijgen. Van polo’s tot tassen en van schoenen tot broeken; het is er allemaal te koop.

Bangkok is een walhalla van nepartikelen

Vooral het gigawinkelcentrum MBK in hartje Bangkok is een geliefde plek voor toeristen om nepartikelen uit Thailand te scoren. Perfecte kopieën en nauwelijks van het echt te onderscheiden. Voor een fractie van de echte prijs!

nepartikelen uit thailand

Je bent zo onder de indruk, dat je met een grote tas vol met winkelcentrum verlaat.

Een Lacoste-polo voor je vader, een nep-Breitling voor je broertje en een mooie Louis Vutton-tas voor je moeder.

Natuurlijk denk je ook aan jezelf. Je koopt je helemaal suf aan de poloshirtjes en neemt ook nog wat DVD’s mee met de allerlaatste Hollywood blockbusters.

Geen probleem, toch?

‘Niets aan de hand’, denk je bij jezelf. Tot de douane je bij terugkomst op Schiphol uit de rij pikt en graag even in je backpack wil kijken. Grote kans dat je die mooie nepartikelen uit Thailand af moet staan, als je te veel bij je hebt.

nepartikelen uit thailand

Op de website van de Rijksoverheid staat het volgende: ‘Nepartikelen mag u alleen in kleine hoeveelheden naar Nederland meebrengen. En voor eigen gebruik. Voorbeelden van nepartikelen zijn nagemaakte merkkleding en horloges.’

Dat schept duidelijkheid, maar het blijft nog steeds vaag hoeveel je nu precies mee mag nemen.

De Belastingdienst ontwikkelde een app voor op je smartphone (iPhone en Android) waarin je kunt lezen wat wel en niet verboden is.

Mijn tip is dan ook: download deze app van tevoren, zodat je exact op de hoogte bent van de regels. Niets is vervelender dan jouw souvenirs op Schiphol te moeten afstaan.

Lees ook