fbpx
busongeluk in saraburiNieuws Rest van Thailand Uitgelicht 

Negentien doden bij busongeluk in Saraburi

busongeluk in saraburiBij een busongeluk in Saraburi zijn dinsdagochtend negentien inzittenden om het leven gekomen. Twintig andere passagiers raakten gewond. De dubbeldeksbus botste tegen een vrachtwagen en vloog vervolgens in brand, zo melden autoriteiten.

De bus was onderweg van de Thaise hoofdstad Bangkok naar Roi Et in het noordoosten van het land. Roi Et is niet echt een toeristische bestemming en dus is de kans klein dat er buitenlandse toeristen bij het busongeluk in Saraburi (dat ligt in centraal Thailand) betrokken zijn. Na de aanrijding met de vrachtwagen vloog het voertuig direct in brand. Op beelden van de Thaise televisie is goed te zien dat de bus helemaal is uitgebrand. Volgens autoriteiten waren er bij de botsing drie voertuigen betrokken.

“In totaal zijn er negentien doden te betreuren. Achttien van hen overleden ter plaatse en een andere passagier later in het ziekenhuis”, aldus een medewerkster van het nationaal instituut voor spoedmedicijnen in Bangkok. Verder meldt ze dat er bij het busongeluk in Saraburi twintig gewonden zijn gevallen.

Busongeluk in Saraburi: vrachtwagen kwam terecht op verkeerde weghelft

busongeluk in saraburiDe politie arresteerde de bestuurder van de vrachtwagen die cement vervoerde. Waarschijnlijk verloor hij bij het busongeluk in Saraburi de macht over het stuur. “De vrachtwagen kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste vervolgens frontaal op de bus”, vertelt een woordvoerder van de politie. Volgens hem zat er een pick-up truck achter de bus die eveneens bij de ongeluk betrokken was. Alle doden en gewonden zaten in de bus of de pick-up truck.

Het is overigens nog niet bekend hoeveel mensen er in de bus zaten. Volgens de directeur van het busbedrijf kunnen er in totaal 32 passagiers mee in het voertuig. De veiligheidsnormen zijn vaak slecht in Thailand en verkeersongelukken zijn bijna aan de orde van de dag. Eerder deze maand ontspoorde de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai. Daarbij vielen 23 gewonden, waaronder 18 buitenlandse toeristen.

In april kwamen vijf mensen om het leven – waaronder een zeven maanden oude baby en een jonge Belgische vrouw – bij een busongeluk in de provincie Phitsanulok. Toen raakten 53 inzittenden gewond.

Foto’s: @fm91trafficpro

Lees ook

%d bloggers liken dit: