fbpx
Nieuws 

Nederlandse waterexperts voor missie naar Thailand

Een topdelegatie van Nederlandse waterexperts komt naar Thailand toe om samen met Thaise autoriteiten een oplossing te bedenken voor de waterproblematiek.

De meeste Thai herinneren zich nog wel de overstromingen in 2011. Vooral op economisch vlak werd er enorm veel schade geleden.

Maar ook nu lopen bepaalde delen van Bangkok stelselmatig onder na een flinke bui, wat zorgt voor overlast. Vooral het verkeer lijdt hieronder en staat dan nog vaster dan normaal al het geval is.

Watermissie

Een team van Nederlandse waterexperts buigt zich van 21 tot 25 november over deze kwestie. Zij delen hun kennis met Thaise ambtenaren tijdens de zogenaamde watermissie.

De Nederlandse bekijken samen met Thaise experts een aantal plekken in en buiten Bangkok en stellen een analyse op hoe mogelijke overstromingsrisico’s kunnen worden uitgesloten.

‘De Thaise en Nederlandse autoriteiten besloten om de missie te organiseren na eerdere gesprekken tussen Karel Hartogh, de Nederlandse ambassadeur in Thailand, en diverse Thaise topambtenaren’, legt tweede ambassadesecretaris Martin van Buuren uit.

Hij vervolgt: ‘Het gaat hier om de directeur-generaal van het Department of Water Resources, de gouverneur van Bangkok, het ministerie van Landbouw en de directeur-generaal van het Royal Irrigation Department.’

De Nederlandse delegatie wordt geleid door de internationaal ervaren waterexpert Gijsberth Lamoree. Hij en zijn collega’s werkten al eerder samen met de Thaise autoriteiten tijdens de overstromingen in 2011 in Thailand.


Lees ook

%d bloggers liken dit: