fbpx
long tail bootBangkok Nieuws 

Nederlanders lichtgewond bij ongeluk long tail boot

long tail bootBij een ongeluk met een long tail boot in de provincie Nonthaburi zijn tien mensen gewond geraakt, waaronder zes Nederlanders met vier kinderen.

Door nog onbekende reden vaarde de snelle long tail boot tegen de pijler van een brug in Nonthaburi, dat ten noorden van de Thaise hoofdstad Bangkok ligt. Negen buitenlandse toeristen, waaronder dus zes Nederlanders met vier kinderen (van 2, 10, 11 en 13 jaar), raakten lichtgewond en konden na behandeling in het ziekenhuis naar hun hotel.

Long tail boot erg populair in Bangkok

De 60-jarige Thaise bestuurder kwam er minder goed vanaf. Hij raakte zwaargewond en ligt in het ziekenhuis. Het ongeluk met de long tail boot vond plaats bij een brug in het kanaal vlakbij de Wat Chalor tempel in het district Bang Kluay.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de long tail boot met de buitenlandse toeristen een rondvaart aan het maken was door het Bangkok Noi kanaal. Door nog onduidelijke redenen botste de bestuurder van de boot vervolgens tegen een van de pijlers van de brug. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeurden en of de bestuurder mogelijk onder invloed was van alcohol.

Rondvaarten in een long tail boot zijn erg populair onder toeristen die naar Bangkok komen. Vanaf het water op de Chao Phraya rivier en de kanalen (de khlongs) heb je een prachtig zicht over de vele tempels die Bangkok rijk is.

Lees ook