fbpx
Nederlander op de fiets naar ThailandUitgelicht 

Nederlander op de fiets naar Thailand

Wat is de snelste manier om naar Thailand te reizen? Met het vliegtuig. William Coniris ging dat blijkbaar te snel en dus ging hij met de fiets naar Thailand. 

Hij ging dan ook niet even op vakantie, want over de tocht van bijna 18.000 kilometer deed Coniris tien maanden. Hij fietste door 28 verschillende landen, en daarbij zag hij prachtige dingen. Waarom hij naar Thailand ging? Daar woont zijn vader. En die had hij al drie jaar niet meer gezien.

Elke dag fietste de meteoroloog minstens zes uur. En de tocht was niet zonder gevaar. Zo was soms eten en drinken vinden een flink probleem, omdat er vele kilometers geen enkele winkel te vinden was op zijn route. In Thailand was dat geen enkel probleem. Daar heb je veel marktjes langs de weg.

Op de fiets naar Thailand

In Thailand kwam hij echter een ander gevaar tegen. De minivans. Daar gebeurden vaak ongelukken mee, omdat de chauffeurs nogal rijden als een stel cowboys. Als er ooit in eentje gezeten hebt, dan weet je wat ik bedoel.

Als fietser heb je dan helemaal niks te vertellen. Dus was Coniris op zijn hoede als hij er eentje zag. Hier nog een paar do en don’ts als je gaat fietsen in Thailand.

Eind november gaat hij weer terug naar Nederland. Met het vliegtuig. Want Thailand vindt hij echt te gevaarlijk op de weg. Blijf ik nog met de vraag zitten, waarom hij op de eerste plaats met de fiets naar Thailand ging…

Lees ook

%d bloggers liken dit: