fbpx
Nederlander aangehouden in Pattaya vanwege drugshandelNieuws Pattaya 

Nederlander aangehouden in Pattaya vanwege drugshandel

Nederlander aangehouden in Pattaya vanwege drugshandelGisteren is een 53-jarige Nederlander aangehouden in Pattaya. Hij wordt verdacht van drugshandel. Ook zijn 35-jarige Thaise echtgenote is verdachte in deze zaak.

De politie deed op verzoek van Nederlandse autoriteiten invallen op vier plaatsen in Bang Lamung en Sattahip, waarbij bezittingen ter waarde van 100 miljoen baht in beslag zijn genomen. De verdachte Nederlander is al jaren (sinds maart 2007) betrokken bij handel in marihuana via een drugsnetwerk in zijn thuisland.

Nederlander aangehouden in Pattaya vanwege drugshandel

Hij en zijn Thaise echtgenote zouden grote hoeveelheden softdrugs naar Nederland hebben gesmokkeld, waar het werd verkocht in een van zijn koffieshops door het hele land. Deze activiteiten werden gebruikt als dekmantel, want met het vele verdiende geld kochten ze in verschillende landen (waaronder dus Thailand) goederen en vastgoed om het op die manier wit te wassen. Volgens Thaise media verdiende hij per jaar zo’n 500 tot 600 miljoen baht met zijn drugshandel.

Het arrestatieteam stond onder leiding van topambtenaren van het OM, de Anti-Money Laundering Office (Amlo) en de DSI (de Thaise FBI). In totaal werd beslag gelegd op tien bankrekeningen met daarop 20 miljoen baht. Deze waren eigendom van het echtpaar en hun twee kinderen. Daarnaast werd beslag gelegd op gebouwen en condo’s in Samut Prakan, sieraden, twee pistolen en munitie en drie auto’s.

Wellicht nog meer verborgen geld

Het echtpaar wordt eerst in Thailand berecht vanwege drugshandel en het witwassen van geld. Daarna wordt het naar Nederland uitgewezen, waar ze opnieuw voor de rechter mogen verschijnen. Volgens een woordvoerder van het OM is er waarschijnlijk nog meer geld te achterhalen. Het vermoeden bestaat namelijk dat het echtpaar ook nog kluisjes heeft bij financiële instellingen, waar wellicht nog meer geld ligt. De verdachte is dus geen kleine jongen in het circuit en deze vangst lijkt een vette vis te zijn voor het Nederlandse OM.

Lees ook

%d bloggers liken dit: