fbpx
Natuurramp op vakantieUitgelicht Weer in Thailand 

Natuurramp op vakantie: weet jij wat je moet doen?

Regelmatig duiken er nieuwsberichten op van toeristen die worden getroffen door een natuurramp op vakantie. Weet jij wat je moet doen als dit jou overkomt?

Uit een enquête door het Rode Kruis blijkt namelijk dat bijna 80 procent van de toeristen niet weet wat ze moeten doen tijdens een aardverschuiving. Bij een aardbeving is dit bijna 60 procent, bij een orkaan 63 procent en bij een overstroming iets minder.

Ook Thailand is een land dat regelmatig met natuurrampen te maken krijgt. De tsunami staat nog op het netvlies gegrift en onlangs veroorzaakte tropische storm Pubak heel wat problemen in toeristische oorden.

Goed inlezen

Volgens een woordvoerder van het Rode Kruis is het belangrijk jezelf van tevoren goed in te lezen. Veel mensen denken dat ze tijdens een aardbeving een gebouw dienen te verlaten. Maar vluchten kan gevaarlijk zijn. Het is dan beter om een veilig plek te zoeken, bijvoorbeeld onder een sterk bureau. Of als je in bed ligt, jezelf op te rollen in je dekbed en kussens tot het niet meer schudt.

In een gebied waar in het verleden een tsunami plaatsvond (waaronder Zuid-Thailand) is het verstandig om van tevoren de evacuatieroute te bestuderen. Mocht er iets gebeuren, dan weet jij in ieder geval wat je moet doen.

Overigens heeft voor de helft van de Nederlanders de kans op natuurgeweld geen invloed op de keuze van hun vakantiebestemming, zo kwam eveneens uit de enquête naar voren. In totaal namen 700 mensen deel hieraan.

Lees ook

%d bloggers liken dit: