fbpx
Rest van Thailand 

Provincie Nan: romantisch en rustig

De Thaise provincie Nan is nog redelijk onbekend onder buitenlandse toeristen. De stroom er naar toe begint op gang te komen. Met een reden: het is er fantastisch.

Deze provincie kenmerkt zich door de beboste bergen en pure natuur. De Thai houden de ontwikkeling in eigen hand en liefst zonder hulp van buitenlandse investeerders. Het gaat een stuk langzamer, maar het blijft dan wel authentiek Thailand.

Dat is iets waar de toeristen naar op zoek zijn. Een vijfsterren resort vind je op zoveel plekken in de wereld.Minder ontwikkeld, maar meer aantrekkingskracht

De provincie Nan loopt achter bij het ontwikkelen van zijn bezoekers potentieel. Die achterstand is nu een voordeel. De opbouw van de accommodaties kan nu gericht gebeuren met een bepaalde groep toeristen op het oog.

Het wordt niet de goedkoopste provincie om je vakantie te vieren, maar wel een kwalitatieve topper.

Het Nan-dal staat symbool voor de provincie. Er loopt een rivier doorheen met aan de oevers twee geweldige tempels, de Doi Samer Deo en de Wat Phumin. De achtergrond vormen de begroeide bergen. ’s Nachts heb je de prachtigste sterrenhemels om in weg te dromen.

Tempels heb je natuurlijk overal in Thailand en Zuidoost-Azië. Deze twee tempels zijn anders, omdat de provincie Nan een beetje afgezonderd ligt, heeft zich hier een soort eigen hoogwaardige cultuur  ontwikkeld los van de rest van Thailand. De provincie was in het verleden dan ook een zelfstandig koninkrijk.

Ecologie in Nan

De toeristensector is Nan in een rap tempo aan het ontdekken. In het koele seizoen en de lange weekends zit Nan al vol volgens de provinciale autoriteiten.

De hotelcapaciteit van 4.000 kamers wordt volledig benut en de prijzen van de kamers zijn verdubbeld sinds 2009. Tekenen dat de vraag groter is dan het aanbod.

De provincie wil eigenlijk maar maximaal 2 miljoen bezoekers per jaar ontvangen om schade aan het milieu te beperken te voorkomen. In het verleden hebben de bergvolken van de provincie Nan een forse aanslag op het milieu gepleegd met het ontbossen voor het ontwikkelen van landbouwgrond.

Door het toeristenaantal te reguleren, hoopt de provincie dit tegen te gaan. Hiermee zou het luxe, rustige en oorspronkelijke karakter van de provincie Nan bewaard moeten blijven.

Lees ook

%d bloggers liken dit: