fbpx
Nakhon PhanomIsaan Ontdek Thailand 

Nakhon Phanom, stad van de bergen

Nakhon Phanom is een oude stad in het noordoosten van Thailand (Isaan). Op de oevers van de Mekong rivier vormt het een natuurlijke grens tussen Thailand en Laos.

De naam Nakhon Phanom betekent ‘stad van de bergen’ en werd gegeven door koning Rama I. De naam klopt echter niet, want in de stad zelf zijn geen bergen. Deze liggen aan de andere kant van de Mekong rivier (Laos). Vanuit de stad heb je wel een mooi uitzicht op de kalkstenen bergen.

Doordat de stad in het grensgebied ligt is deze stad  een smeltkroes van verschillende etnische culturen en tradities.

De stad is vooral bekend om zijn eeuwenoude tempels en prachtige landschap. Toeristen komen naar deze stad vanwege de lokale en traditionele Thaise cultuur en plaatselijke manier van leven. Sightseeing is een andere veel voorkomende redenen om de stad te bezoeken. De stad staat verder bekend om zijn zijde en zilveren sieraden.

Bezienswaardigheden

De meest bekende bezienswaardigheid in Nakhon Phanom is de Wat Phra That Phanom, een ruim 14 eeuwen oude tempel met een pagode van 50 meter hoogte. Het is het meest vereerde heiligdom in de Isaan en wordt door vele Boeddhisten uit Thailand en Laos bezocht. Wat Phra That Phanom bevindt zich op 50 kilometer ten zuiden van de stad.

Meer te zien in Nakhon Phanom

Verder is Wat Srithep Pradittharam zeer de moeite waard. De tempel herbergt schitterende Boeddhabeelden en het beeld van Luang Pu Chan, een zeer gerespecteerde monnik uit Thailand.

Wandelingen langs de Mekong rivier bieden spectaculaire uitzichten op de panoramische pittoreske vergezichten over de rivier richting Laos. Vooral bij zonsopgang leveren is dit uitzicht een waar levend kunstwerk.

Acht kilometer ten noorden van Nakhon Phanom ligt de derde Thai-Lao Friendship Bridge.  Het is niet toegestaan om te voet over de brug te gaan. Veel reizigers die vanuit Thailand naar Laos, of Vietnam reizen maken in hier een stopover. Met de bus reis je vanuit Nakhon Phanom in 5 uur naar Vietnam.

Lees ook

%d bloggers liken dit: