fbpx
nachttrein naar chiang maiNieuws Uitgelicht Verkeer en vervoer 

Geen Nederlandse gewonden bij ontsporing trein

nachttrein naar chiang maiTenminste dertig passagiers (waaronder veel toeristen) in de nachttrein naar Chiang Mai zijn woensdagochtend gewond geraakt toen de trein ontspoorde en kantelde. Eén van hen is er ernstig aan toe. Onder de gewonden zijn geen Nederlandsers. Wel is een Belgische vrouw gewond geraakt. 

De trein ontspoorde in het district Den Chai in de provincie Phrae. Volgens gouverneur Prapas Chonsanguan van de State Railway of Thailand (SRT) gebeurde het ongeval met de nachttrein naar Chiang Mai rond drie uur tussen de stations Pak Pan en Kaeng Luang. In de trein zaten tientallen Nederlanders, meldt een ooggetuige aan de NOS. 

Nachttrein naar Chiang Mai erg populair onder toeristen

Uit rapportages aan de SRT blijkt dat zeven van de tien wagons van de rails raakten. Tenminste dertig reizigers raakten gewond, waarvan één dus ernstig. Zij werden allemaal overgebracht naar het Den Chai Hospital.

Volgens persbureau Associated Press bevinden zich onder de dertig gewonde passagiers vooral veel buitenlandse toeristen. “De Nederlandse Ambassade in Bangkok heeft contact gehad met de lokale autoriteiten en die melden dat er geen Nederlanders onder de gewonden zijn”, aldus een woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wel heeft een Belgische vrouw haar arm gebroken. De nachttrein naar Chiang Mai is een populaire en goedkope manier van reizen vanuit Bangkok onder vakantiegangers in Thailand. De ontsporing is al de tweede deze maand op dit traject. Bij het eerdere ongeval raakte niemand gewond.

“We zijn de oorzaak van de ontsporing aan het onderzoeken”, legt gouverneur Prapas van de SRT uit. “Ik vermoed dat het aan de slechte toestand van de rails in de bochten ligt. Treinen zijn daardoor verplicht hun snelheid te verlagen, wat wellicht nu niet is gebeurd.”

Door de ontsporing van de nachttrein naar Chiang Mai is er geen treinverkeer mogelijk op dit traject bij het station Sila-at in de provincie Uttaradit. Reizigers worden vanaf daar per bus naar hun bestemming vervoerd.

Foto: MCOT News

Bekijk hieronder een video van inzittende Robert Swanenberg na de ontsporing:

En dit is zijn verhaal:


Lees ook

%d bloggers liken dit: