fbpx
nachttrein in ThailandPraktische informatie Uitgelicht 

Neem eens de nachttrein in Thailand

Avontuurlijk reizen? Neem dan eens de nachttrein in Thailand. Ze rijden vanuit alle uithoeken en je komt heerlijk ontspannen aan.

De bekendste rit met de nachttrein is natuurlijk die van Chiang Mai naar Bangkok. Die zit zowat in elk reispakket van een rondreis door het Zuidoost-Aziatisch land.

Wat velen niet weten is dat de nachttrein niet alleen op dat traject rijdt, maar op veel meer bestemmingen. Zo heb ik zelf eens de nachttrein vanuit Ubon Ratchatani naar Bangkok gedaan. De rit duurt acht uur en je komt een stuk meer ontspannen aan dan wanneer je de nachtbus pakt.

Heerlijk slapen

Want wanneer je de nachtbus pakt, dan word je toch de hele nacht heen en weer geslingerd in je stoel, want rustig rijden is een concept wat weinig Thaise buschauffeurs kennen. Je probeert dus gespannen de slaap te pakken, waardoor je wakker wordt met stijve ledematen. Vooral die stijve nek blijft je de hele dag achtervolgen.

nachttrein in Thailand

Dat gaat in de Thaise nachttrein gelukkig heel anders: overdag zit je tegenover elkaar, maar ’s nachts worden deze twee stoelen omgebouwd tot bed met een kussen ertussen, daarboven wordt een tweede bed uitgeklapt, zodat je samen in een soort stapelbed ligt, afgeschermd door een gordijntje. Dat betekent dus gewoon horizontaal liggen, een stuk comfortabeler dan slapen in een stoel.

Goedkoop met de nachttrein in Thailand

De treinen vertrekken vaak rond een uurtje of zeven s’ avonds. Ik vind dat een heerlijk tijdstip, omdat je dan nog de hele dag hebt voor jezelf. Je bent al aardig moe als je de trein instapt en vertrekt, de slaap overvalt je al snel als je de schaarse lampjes in het donkere Thaise landschap voorbij ziet trekken. Maar eerst wordt er nog een maaltijd verzorgd, je drinkt nog wat, de bedden worden uitgeklapt en je valt in een heerlijk verkwikkende slaap.

De bedden zijn schoon, de rest van de trein dompelt zich in stilte, de trein wiegt je in slaap. Tip: kies de Eerste Klassen als je kans hebt.  Die tellen slechts twee stoelen en dus ook twee bedden. De deur kan niet op slot, maar het idee dat je echt je eigen ruimte hebt, is voor veel reizigers de extra € 20,- p.p. wel waard. Goed om er snel bij te zijn, want er is per trein maar een beperkt aantal eerste-klas-coupés.

Je kunt hier je kaartjes reserveren voor de nachttrein in Thailand.

Lees ook