fbpx
nachtleven in bangkokNieuws 

“Nachtleven in Bangkok twee weken op slot”

nachtleven in bangkokHet nachtleven in Bangkok krijgt de komende twee weken te maken met een heuse avondklok die om middernacht in gaat, zo meldt Coconuts Bangkok op basis van betrouwbare bronnen.

Vandaag is het Makha Bucha, een boeddhistische vrije dag in Thailand. Op dat soort dagen wordt er officieel geen alcohol geschonken in barren en clubs, maar de creatieve Thai weten daar wel een oplossing voor door het dan te serveren in plastic bekers of mokken. Was dat de aanleiding voor de politie om het nachtleven in Bangkok de komende twee weken letterlijk op slot te doen?

Maatregel geldt voor complete nachtleven in Bangkok

Het lijkt er wel op, zo melden verschillende organisatoren van feesten en bar- en clubeigenaren die op de hoogte zijn gesteld door de politie. Dit geldt voor het nachtleven in Bangkok door de hele stad. Dus van de clubs in Sukhumvit Soi 11 tot Royal City Avenue en ook voor grootschalige evenementen, zoals het Maya Festival dat komende zaterdag gehouden wordt op een militair terrein.

Verschillende bronnen – die anoniem willen blijven – meldden tegenover Coconuts Bangkok dat zij zijn geïnformeerd door de politie dat er geen uitzonderingen worden gemaakt. Volgens hen gaat het nachtleven in Bangkok vanaf dit weekend twee weken lang op slot. Woensdagmorgen vroeg kregen verschillende bars en clubs bezoek van politieagenten en militairen met de mededeling om sluiten. Er werd geen uitleg gegeven en duiding vanaf de kant van de politie ontbrak eveneens.

Politie onder druk van het leger

Het vermoeden is dat deze maatregel volgt nu de politie in Bangkok (waar veel corruptie heerst) onder druk wordt gezet door de regerende militairen. De afgelopen weken zijn er namelijk veel illegale casino’s opgerold. Gisteren werd er een inval gedaan bij een plek waar hanengevechten plaatsvonden.

Lees ook