fbpx
Nachtelijk tuk-tuk tour door BangkokBangkok Eten en drinken Uitgelicht 

Nachtelijk tuk-tuk tour door Bangkok

Je wilt Bangkok culinair ontdekken, maar hebt maar een paar dagen. Dan is er een oplossing. Leuk, lekker en leerzaam. Een nachtelijk tuk-tuk tour door Bangkok waarbij langs diverse eetgelegenheden wordt gebracht.

Je ontdek alle varianten van die de  Thaise keuken te bieden heeft tijdens zo’n nachtelijk tuk-tuk tour door Bangkok. En tegelijkertijd zie de Thaise hoofdstad in het avondlicht schitteren. En dat doe je dan in een vervoersmiddel dat zo typisch Thais is.

Het kan haast niet completer. Je gaat naar nacht-markten, eettentjes waar je het fameuze streetfood krijgt opgediend, en andere restaurants. Je eet vers fruit en proeft van de lokale specialiteiten. Met een vol hoofd en een volle buik ga je later naar bed.

Here we go

De eerste stop die je aandoet is op Phetchburi Soi 10. Je ziet daar geen enkele andere toerist, je voelt je echt een avonturier. Vandaar loop je naar de haven waar je de eerste lekkernijen al proeft. Verse vis en krab. Net gevangen.

Verder gaat het! Naar Saphan Khao Fruit Market. Op die kleurrijke markt proef je niet alleen sappige fruitsoorten, maar kun je ook kijken hoe een varken met precisie wordt geslacht. Een beeld dat wij niet meer gewend zijn, maar je moet het vakwerk wel bewonderen. Alleen even de geur verbijten.

Natuurlijk moet er ook Phad Thai worden geproefd! Dat doen we bij Thip Samai Pad Thai. Daar wordt alles met de hand gemaakt, ook het draaien van de noedels. Dat maakt dat dit een van de beste Phad Thai gaat worden die je ooit hebt geproefd.

Nachtelijk tuk-tuk tour door Bangkok

Wandelend ruimte maken

Begin je al een beetje vol te raken? Geen probleem, maken we ruimte met een wandeling door Wat Pho, de wereldberoemde boeddhistische tempel die bij nacht prachtig is uitgelicht.

Daarna weer door en nu gaan we een beetje luxe doen in de bar van Sala Arun Hotel. Met een prachtig uitzicht op Wat Arun. De laatste stop is op Pak Klong Talat Flower Night Market, waar je ogen en neus een verwenbeurt krijgen.

Je kunt meer ervaringen over de nachtelijk tuk-tuk tour door Bangkok hier lezen en te boeken.

Lees ook