F Met de nachtbus naar Krabi Town - Hier is Thailand.nl
Ontdek Thailand Rest van Thailand Verkeer en vervoer 

Met de nachtbus naar Krabi Town

Krabi TownHet was een lange rit met de nachtbus naar Krabi Town, vanaf Khao San Road in Bangkok. Een stadje in het zuiden van Thailand en de springplank naar Kho Phi Phi, bekend vanwege de film ‘The Beach’. Volgens de Lonely Planet Gids is Krabi Town niet zo bijzonder, maar daar denk ik anders over.

Er is geen strand, geen bruisend nachtleven en weinig te zien of te doen. Daarvoor moet je naar Ao Nang, zestien kilometer verderop. Zandstrand, zee en vertier. Erg toeristisch en prima als je daarvan houdt. Met souvenirwinkeltjes, pizzeria’s, kebabzaken, bierbarren en westerse badgasten in kleine bikini’s te kleine zwembroeken. Een soort Spanje in de zomer aan de kust.
 

Andamanzee

Krabi wordt meestal gebruikt als korte tussenstop om richting de eilanden te gaan in de Andaman zee. Toch is hetKrabiRestaurant1 een leuk Thais stadje waar het toerisme en lokaal leven nog in balans zijn. Met goede koffietentjes (goede koffie is in Thailand met een vergrootglas te vinden) gezellige barretjes en als je wilt smaakvol Westers eten.

Leuk zijn de lokale markten, zoals een ochtendmarkt, de avondmarkten en dan nog eens een weekendmarkt. Het van origine moslimstadje heeft een grote diversiteit aan lokale restaurantjes. Eten, drinken en slapen. Het is goedkoop en kwalitatief goed. En er is een keur aan guesthouses.

 

Bountystrand

Krabi is de hoofdstad van de gelijknamige provincie met het Koh Lanta National Park. De eilanden voor kust zijn het beste te bezoeken van oktober tot april. Ideaal om te zeilen, kanoën, snorkelen, islandhoppen, wandelen en op een bountystrand te verpozen. Landinwaarts is vooral veel prachtige natuur te vinden. Rotsen, grotten, watervallen en ongerepte oerwouden. Deze provincie staat vooral bekend om zijn mooie stranden en kalksteen kliffen.
KrabiTigercaveTempel

Bezoek ook eens de Tiger Cave Temple, oftewel de Wat Tum Sua Buddhist, bovenop een berg aan de rand van de stad. Geen tijgers maar wel een oogstrelend uitzicht over de omgeving van Krabi. Door de stad stroom de Krabi-rivier, hij is vijf kilometer lang en komt voort uit een waterval in het naburige Tambon Pak Nam

Reggae

Aan weerszijden van de rivier liggen lage twee heuvels, waar grotten te vinden zijn. Om deze te bezoeken, moet je een longtail boot nemen vanaf de Chao Fa Pier. Maak een boottochtje of bezoek het park aan de oevers. Daar waar aan het einde van de dag locals zich verzamelen voor een workout of een picknick met prachtig uitzicht over de rivier.

Ook ’s avonds en in het weekend is er genoeg keuze om uit te gaan in gezellige (reggae)barretjes met livemuziek.  En resort-vakantiegangers of zuipende backpacktoeristen vind je hier KrabiRalayBeachniet. Wat het tot een ondergewaardeerd, heerlijke laidback stadje aan de rivier maakt.

Vliegen naar Krabi Town

De volgende keer ga ik toch maar vliegen. Vanuit Bangkok kun je naar Krabi  vliegen met AirAsia, Nok Air of Bangkok Airways. 

Op Krabi Airport kun je voor 150 baht de bus pakken naar Ao Nang of een taxi delen voor 600 baht.

Lees ook

%d bloggers liken dit: