fbpx
voordat je naar Thailand gaatPraktische informatie Uitgelicht 

Voordat je naar Thailand reist

Een goede begin is het halve werk. Toch? Dus een goede voorbereiding voordat je naar Thailand reist zorgt ervoor dat je trip makkelijker gaat en veel leuker wordt. 

De voorbereiding begint met de vraag: Wanneer ga ik naar Thailand? Want het tropische land kent drie soorten seizoenen: Droog en koel, nat en heet, en heet. En tijdens het regenseizoen komen er ook geregeld overstromingen voor. Dus wat is voor jou de beste tijd om te gaan?

Waar naar toe?

Tweede vraag is? Waar wil je naar toe. Thailand is ongeveer net zo groot als Frankrijk. En dat doe je ook niet even in één rondreis. Uiteraard probeer je zoveel mogelijk te zien, maar kies zorgvuldig.

Wil je naar het groene, bergachtige noorden met zijn enorme diversiteit aan cultuur. En daar door de jungle trekken? Of wil je naar het zuiden naar een of meerdere van de duizend-en-een eilanden? Of een combinatie daarvan. Wil je steden bezoeken? Bangkok? Pattaya? Phuket? De keus is enorm.

voordat je naar Thailand gaat

Ga je met kinderen, lees je dan goed in wat er wel en wat er niet kan. En besef je dat je naar een Aziatische land gaat waar een totaal andere cultuur heerst. Zorg dat je op de hoogte bent van de dingen die wel en de dingen die je beter niet kunt doen.

Lange reis

En hoewel Thailand bekent staat als een veilig land, zijn daar ook oplichters actief. Dit zijn de meest bekende praktijken die ze toepassen.

Besef ook dat, als je eenmaal het vliegtuig in stapt, dat je een hele lange vlucht te wachten staat. Van zeker ruim 10 uur. En terug duurt de reis nog langer, vanwege tegenwind.

voordat je naar Thailand gaat

Op deze pagina vind je nog veel meer praktische informatie die handig is om te weten voordat je naar Thailand reist.  Handig om te doen. Omdat je dan ter plekke over andere dingen kunt verbazen. Over het eten, de vriendelijke mensen, de prachtige historische gebouwen, de natuur etc. etc. Alles wat Thailand zo’n aantrekkelijk land maakt.

Lees ook