fbpx
Nieuws Verkeer en vervoer 

Naar Bangkok vanaf Rotterdam Airport?

Turkish Airlines vliegtuigOp dit moment kun je alleen vanaf Schiphol naar Bangkok vliegen, rechtstreeks of met een overstap. Bij Turkish Airlines kan dat vanaf Amsterdam met een tussenstop op Istanbul Atatürk Airport. Nu is er wellicht goed nieuws voor Thailandgangers die in het zuiden van Nederland wonen.

De Turkse luchtvaartmaatschappij is de snelstgroeiende van Europa en gaat mogelijk medio volgend jaar van Rotterdam The Hague Airport naar hun hub in Istanbul vliegen, vanuit waar je bijvoorbeeld naar Bangkok door kunt reizen. Een voordeel is dat Rotterdam Airport veel kleiner is dan Schiphol en dus hoef je hier minder lang te wachten. Een woordvoerder van Turkish Airlines bevestigt noch ontkent het bericht tegenover de website Luchtvaartnieuws.nl.

Begin 2010 liet Turkish Airlines overigens ook al doorschemeren belangstelling te hebben voor Rotterdam, maar het is er nog steeds niet van gekomen. Turkish heeft nu vier retourvluchten per dag tussen Schiphol en Istanbul. Hoeveel vluchten er van en naar de Rotterdam zouden gaan is nog niet duidelijk.

Concurreren met Transavia

Het eerdere besluit van KLM-dochter Transavia om vanaf april 2013 drie keer per week van Rotterdam naar Istanbul gaat vliegen zou de doorslag kunnen geven voor Turkish Airlines om eveneens op de Maasstad te vliegen. Transavia vliegt naar Sabiha Gökçen Airport, de tweede luchthaven van de Turkse metropool. Turkish Airlines kiest waarschijnlijk voor haar hub Istanbul Atatürk Airport, waar het veel doorverbindingen kan aanbieden.

De website anna.aero (airline network news & analysis) zegt “bronnen” te hebben bij Turkish Airlines die nog eens acht nieuwe bestemmingen hebben onthuld: Alicante en Sevilla (Spanje), N’Djamena (Tsjaad), Juba (Zuid-Soedan), Mazar-i-Sharif (Afghanistan), Lankaran (Azerbeidzjan), Kathmandu (Nepal) en Kuala Lumpur (Maleisië).

Voor Rotterdam The Hague Airport zou Turkish Airlines de derde grote luchtvaartmaatschappij zijn die er in korte tijd neerstrijkt. In oktober startte Lufthansa een verbinding met München (twee keer per dag), in december volgde British Airways (drie keer daags). Rotterdam Airport komt hierdoor in een fase van stormachtige groei terecht.

Lees ook

%d bloggers liken dit: