fbpx
Uitgelicht Verkeer en vervoer 

Dezelfde naam voor BTS Skytrain en metrostations

De Thaise autoriteiten die zich bezig houden met het openbaar vervoer hebben een nieuw idee. Ze willen dat een aantal BTS Skytrain en metrostations krijgen dezelfde naam krijgen. 

In de Thaise hoofdstad heb je diverse systemen van openbaar vervoer, systemen die al dan niet op elkaar aansluiten. Je hebt natuurlijk allerlei soorten van bussen, je hebt de BTS Skytrain, de metro en de Airport Rail Link.

Elk van die systemen hebben stations met namen. Voor toeristen zijn die namen vaak moeilijk te onthouden en zeggen weinig. De Thaise BTS Skytrain en de metrostations veranderen van naam om het voor toeristen duidelijker te maken waar ze zijn en waar ze kunnen overstappen.BTS Skytrain en metrostations veranderen van naam

Het is natuurlijk leuk om een naam te verzinnen voor een station, je kunt er iemand mee eren. Meestal worden de stations naar wijken genoemd.

Voordat je door hebt hoe Bangkok in elkaar zit en welke wijk waar begint en eindigt, is je vakantie voorbij. Gelukkig zijn er van die kleine kaartjes waarin een diagram de lay-out van het BTS en metrotraject wordt weer gegeven. Dat helpt al een hoop.

De volgende stap die de Thaise autoriteiten gaan nemen is om stations van de BTS Skytrain en de metro (MRT) die vlakbij elkaar of boven elkaar liggen dezelfde naam te geven.

Dit geeft goed aan dat de lijnen van beide systemen op elkaar aansluiten. Dit zal voor toeristen en gasten van buiten Bangkok het leven een stukje makkelijker maken.

En nu de realiteit

Voor de toeristen zal een naamswijziging de zaak duidelijker maken, voor Bangkokianen zal het wennen zijn wanneer het voor hen zo vertrouwde station ineens anders heet. Begonnen wordt er in ieder geval met nieuwe stations. Deze worden genoemd naar een bekend gebouw in de buurt of een wijk.

Stations naar een straat noemen is gevaarlijk, een station Sukhumvit kan in heel Bangkok liggen omdat de straat door heel Bangkok loopt.

Bestaande stations gaan op termijn hernoemd worden.

Stations die voor een naamswijziging in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld BTS Mo Chit en MRT Chatuchak, deze liggen minder dan 50 meter uit elkaar. BTS Sala Daeng en MRT Silom, MRT Silom en Airport Rail link Makkasan, MRT Pattanakarn wordt Hua Mak naar het gelijknamige Airport Rail link Hua Mak.

Voor de drukkers uit Thailand wordt het een leuke tijd, die zijn voorlopig bezig om nieuwe kaartjes te drukken. Wanneer iedereen eraan gewend is, zal het een verbetering moeten geven.

Lees ook

%d bloggers liken dit: